Primul mare derbi din Europa după reluare. Astăzi, duel pentru titlu în Bundesliga

Primul mare derbi din Europa după reluare. Astăzi, duel pentru titlu în Bundesliga
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primul campionat de top de pe continent reluat după pauza impusă de pandemia noului coronavirus, cel al Germaniei, începe de astăzi a treia rundă de la "restart". Capul de afiş din programul cu patru partide în această seară este "Der Klassiker", episodul cu numărul 126 al marii rivalități dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, de la ora 19.30, în direct la Digisport.

Forma de moment, precum și formidabilul apetit ofensiv al celor două formații sunt argumente pentru a ne aştepta la o confruntare de mare spectacol între primele două clasate. În plus, este şi miză mare, o eventuală victorie a celor de la Bayern fiind sinonimă în mare măsură cu încheierea luptei pentru titlu încă din această etapă cu numărul 28. Cum Bayern are un avans de patru puncte, un deznodământ în celălalt sens, triumfător pentru Dormund, ar însemna relansarea duelului pentru şefie şi amplificarea suspansului. Bayern Munchen intră în meci cu ascendentul moral asigurat de victoria la pas din tur, scor 4-0. În compensație vin, însă, cifrele echipei din Dortmund, neînvinsă pe teren propriu în Bundesliga din 27 aprilie 2019. În plus, Borussia a câștigat ultimele două confruntări cu bavarezii de pe ”Westfalenstadion”.

De un eventual eșec al Borussiei Dortmund sunt pregătite să profite cele trei urmăritoare din ierarhie. Tot în acestă seară vor evolua Leverkusen și Monchengladbach. Cu 25 de puncte dintr-un maxim de 30 cucerite în returul stagiunii de Bundesliga, Bayer își face calcule pentru un nou succes, acasă, contra lui Wolfsburg. ”Lupii” vin după eșecul de acasă cu Dortmund, primul după şapte meciuri consecutive fără înfrângere. Gladbach luptă să recupereze imediat cele trei puncte pierdute în derby-ul cu Leverkusen din weekend, pornind cu prima șansă contra lui Werder, echipă din zona retrogradării. Aceste ultime două partide menţionate, plus meciul Frankfurt - Freiburg, încep la 21.30, în direct la Digisport.

Citit 1244 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.