Reguli stricte pentru organizarea meciurilor

Reguli stricte pentru organizarea meciurilor
FRF şi LPF, protocol pentru reluarea Ligii I de FOTBAL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Formaţiile din Liga I şi-au început antrenamentele după 15 mai, deocamdată în grupuri restrânse de jucători, în regim de cantonament închis. Sportivii şi cei din staff au fost deja testaţi de două ori de Covid-19 şi nu a fost niciun caz pozitiv, astfel că FRF şi LPF au emis protocoalele ce trebuie respectate la organizarea meciurilor, care s-ar putea relua începând din 13 iunie.

La finalul primelor 14 zile de cantonament, va urma a treia serie de testare pentru Covid-19, iar dacă totul va fi în regulă se va putea trece la antrenamente cu întreaga echipă, tot în regim de cantonament închis. Pentru momentul reluării campionatului, se estimează ieşirea din cantonamente.

"Faza sesiunilor de antrenament se va face ca și până acum în regim de cantonament închis. Urmează ca LPF să poarte discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru o eventuală derogare privind regimul de cantonament, în faza sesiunilor de antrenament colectiv. La momentul reluării competiției, cantonamentul jucătorilor și persoanelor implicate în procesul de pregătire fizică a acestora nu mai este obligatoriu", se arată în documentul emis de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Protocolul în privinţa desfăşurării partidelor este asemănător cu cel din Bundesliga, fiecare stadion fiind împărţit în trei zone. În prima (teren, vestiare) vor avea acces cel mult 79 de persoane, în a doua (tribunele), maximum 82 de persoane, iar a treia este în jurul stadionului (pompieri, forţe de ordine, personal tehnic TV etc), cu cel mult 57 de persoane.

"Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion. Sunt exceptate delegațiile celor două echipe (jucători, staff tehnic), iar arbitrilor delegați li se va măsura doar temperatura. Toate persoanele implicate în organizarea meciurilor vor purta măști și își vor dezinfecta cât mai frecvent mâinile. Triajul se aplică zonelor 1 și 2, iar persoanele din zona 3 (exteriorul stadionului) vor respecta recomandările generale de prevenție (distanțare socială, igiena mâinilor, igiena respiratorie)", se arată în protocolul emis de Federaţia Română de Fotbal (FRF).

Pe rând, în vestiare

La ajungerea la stadion, în vestiare vor intra doar jucătorii titulari. Jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve, unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la “încălzire”, după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa. Este obligatoriu ca băuturile (energizante, hidratante etc) folosite de jucători să fie puse în sticle personalizate. Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică de cel puțin un metru trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adăugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a opt scaune așezate la respectiva distanță. Astfel, persoanele de pe banca tehnică vor putea lăsa un scaun liber între ele. Atât stafful cât și jucătorii de rezervă vor purta măști pe toată durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască). Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice.

Citit 1408 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.