HANDBAL | Variantele federației pentru turneele de promovare. Decizii așteptate de CSM Galați

HANDBAL | Variantele federației pentru turneele de promovare. Decizii așteptate de CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ligile naționale de handbal au fost îngheţate, fără echipe retrogradate, dar sezonul intern nu este încheiat, formaţiile din al doilea eşalon urmând să-şi dispute locuri de promovare în turnee finale, care încă nu se ştie când, unde şi în ce sistem se vor desfăşura. Unele semne de întrebare ar urma să fie îndepărtate de Federația Română de Handbal (FRH) la începutul săptămânii următoare, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie.

Ca urmare a faptului că nu retrogradează nimeni din prima ligă, s-a decis ca aceasta să fie extinsă la feminin de la 13, câte formaţii au fost până acum, la 16, un plus de trei locuri, rezervate pentru promovarea din eşalonul secund. Acestea vor fi ocupate în urma turneului de promovare, care se va disputa în a doua parte a lunii iulie sau la început de august. Vor participa opt echipe, primele două clasate din cele patru serii ale Diviziei A, printre care se află şi CSM Galaţi.

FRH a pregătit două variante pentru sistemul de disputare, care vor fi analizate în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, programată luni, 8 iunie, conform Prosport.

Varianta 1

Prima variantă este un turneu întins pe cinci zile. Echipele vor fi împărţite în două grupe, în care să se joace fiecare cu fiecare, iar primele două clasate să dispute apoi semifinalele şi finalele, în cea pentru locurile 3-4 urmând să se stabilească a treia promovată. În această variantă pregătită de FRH, handbalistele de la CSM Galați sunt plasate în Grupa I, alături de CSU Știința București, CS Activ Prahova Ploieșți şi ACS Crişul Chişineu-Criș. În Grupa II sunt: HCF Piatra Neamț, CSU Neptun Constanța, Dacia Mioveni şi CSM Tg. Mureș.

Varianta 2

Cea de-a doua variantă este ceva mai practică, cu reducere a costurilor, în special pentru formaţiile care oricum nu au potenţial de a lupta pentru locurile promovante. Turneul va dura patru zile, iar în prima zi se vor juca meciuri eliminatorii, împerecherea fiind deja pregătită: CSM Galați - CSM Tg. Mureș, HCF Piatra Neamț - ACS Crişul Chişineu-Criș, CSU Neptun Constanța - CS Activ Prahova Ploiești, Dacia Mioveni - CSU Știința București.

Învinsele vor putea pleca acasă imediat, iar cele patru învingătoare vor juca în faza a doua după sistemul "fiecare cu fiecare".

Vor "verde" pentru noile transferuri

La ședința de săptămâna viitoare a Consiliului de Administrație sunt aşteptate decizii importante și cu privire la componența echipelor. Unele cluburi doresc să ştie dacă le va fi permisă prelungirea în cazul jucătoarelor pe care le au sub formă de împrumut până la 30 iunie.

Altele, printre care şi CSM Galați, au solicitat să se decidă dacă pot folosi la aceste turnee jucătoare pe care le transferă în aceste zile. În cazul CSM Galaţi este vorba despre Nikolina Knezevici, jucătoare din Muntenegru care a evoluat și la ultimul Campionat Mondial şi care a fost transferată în această săptămână de la Buducnost Podgorica. Solicitarea clubului gălăţean este argumentată de nevoia de a-şi fortifica lotul în perspectiva promovării într-un campionat din care vor retrograda patru echipe. Cluburile care au încheiat sezonul în Liga Naţională au făcut deja multe transferuri pentru sezonul viitor, iar echipele care au obiectiv promovarea vor să mute şi ele tot de acum, pentru că, după turneul final, "piaţa" ar rămâne deja fără prea multe opţiuni. Spre exemplu, Minaur Baia Mare are deja făcute nouă transferuri pentru sezonul următor.

CSM Galaţi este una dintre marile favorite la promovare, alături de Dacia Mioveni, care l-a adus ca antrenor pe reputatul Gheorghe Covaciu.

Citit 1422 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.