Se reiau competițiile oficiale. Fetele de la FC Universitatea, gata de start

Se reiau competițiile oficiale. Fetele de la FC Universitatea, gata de start
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În weekendul următor se încheie vacanța competițională pentru echipele feminine din Liga I de fotbal, din care face parte și Universitatea Galați, calificată în faza de play-off.

După sezonul regulat al Ligii I s-a stabilit ierarhia competiției, aceasta arătând astfel: 1. Olimpia Cluj 33 puncte, 2. Fortuna Becicherecu Mic 25 p, 3-4. Piroş Security Arad și Vasas Odorheiu Secuiesc - câte 23 p, 5. Heniu Prundu Bârgăului 20 p, 6. Universitatea Galați 18 puncte. Aceste șase echipe își vor disputa șansele, cu punctele agonisite, în turneul play-off, cu meciuri tur-retur. Echipa gălățeană va debuta duminică, 14 martie (returul, pe 25 aprilie), în deplasare la Prundu Bârgăului. În continuare, ordinea jocurilor arată astfel: 21 martie și 2 mai, cu Fortuna, 28 martie și 9 mai, cu Olimpia, 4 aprilie și 16 mai cu Piroş, 18 aprilie și 23 mai, cu Vasas Femina.

Perioada acumulărilor a debutat pentru gălăţence pe 18 ianuarie, cu antrenamente zilnice, completate cu câteva jocuri în familie și cu echipe de juniori.

Gabriel Călinescu, fondator al clubului, actualmente președinte și antrenor secund, ne-a declarat că obiectivul a fost deja îndeplinit pentru actuala ediție de campionat, însă FC Universitatea și-a propus o clasare cât mai bună în faza de play-off, mai ales că distanța față de următoarele clasate este una ce poate fi remontată într-un mod realist. ”Obiectivul acestui sezon a fost calificarea pentru turneul play-off, de aici încolo ne preocupa să realizăm omogenizarea echipei și jocuri de calitate, prin care să putem obține o poziționare cât mai onorabilă în clasament”, ne-a spus președintele clubului.

Fără mari schimbări de lot

Din lotul primei părți a sezonului au plecat două jucătoare, iar la capitolul veniri a fost consemnată una singură, moldoveanca Daniela Mardari.

La ora startului oficial, lotul "universitarelor" se prezintă astfel: Roxana Pazargic, Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Valentina Ivan, Nina Anca, Andra Oprica, Nadia Petrovskaya, Andreea Surcică, Elena Ivan - Irina Topal, Daniela Mardari, Monica Bențoiu, Silvia Oană, Nicoleta Lepădatu, Diana Stoian, Ioana Petcu, Adelina Chiriac - Valeria Postol, Alexandra Condrea, Alexandra Hilohe, Tabita Croitoru.

Stafful tehnic este alcătuit din David Asandei, antrenor principal, ajutat de Gabriel Călinescu (care este și președintele clubului) și Gh. Cucu, antrenor cu portarii.

Altfel, în afară de jocurile din play-off, vor mai fi cele din "Cupa României". Până în prezent s-au disputat două etape preliminare, pentru echipele din Liga a III-a, iar formațiile din primele două ligi vor debuta pe 24 martie, între etapele a doua și a treia din campionat.

Citit 1117 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.