Semne de îngrijorare la FC Universitatea

Semne de îngrijorare la FC Universitatea
"Problema financiară s-a acutizat foarte mult"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu toate că a reușit să își îndeplinească obiectivele în ultima perioadă, echipa de fotbal feminin a orașului suferă la mai multe capitole.

Vicecampioană în ediția trecută, FC Universitatea Galați a performant și în ediția 2020-2021, reușind calificarea în turneul play-off. Obiectiv notabil îndeplinit, dacă ținem cont de faptul că, între cele două campionate, lotul gălățean a suportat unele modificări de efectiv, trei dintre jucătoarele exponențiale luând drumul Clujului, la multipla campioană - Olimpia.

S-a trecut peste aceste lucruri, ca și peste unele probleme ivite la nivelul conducerii clubului și a staffului tehnic. Toate acestea au lăsat urme, la ora startului oficial din această primăvară nereușindu-se punerea la punct a tuturor situațiilor.

Una dintre cele mai stringente probleme este situația financiară precară. Despre acest aspect l-am invitat pe Gabriel Călinescu, președintele clubului, să ne vorbească. "Într-adevăr, problema financiară s-a acutizat foarte mult, iar lipsa unui buget la nivelul Primăriei a afectat toate cluburile gălățene și, evident, și pe al nostru. Cheltuielile s-au amplificat, au apărut și aceste teste Covid pe care trebuie să le facem la două săptămâni, plus cele de deplasare și așa mai departe. Suntem în situația de a face mari eforturi pentru a ține pasul cu competiția", ne-a declarat oficialul clubului.

Probleme și la nivelul lotului

Cu toate aceste probleme existente, nu se putea ca situația de la club să fie roz. Dimpotrivă. Despre participarea la turneul play-off am discutat cu antrenorul David Asandei. ”Startul în aceste ultime zece etape ale actualei ediții de campionat (tur - retur din turneul play-off - n.n.) ne-a gășit ușor descoperiți. Am plecat la Prundu Bârgăului cu doar 14 jucătoare, o parte din acestea fiind la vârsta junioratului. Acest lucru a produs un randament scăzut, meci pe care l-am și pierdut de altfel. Deocamdată, avem o serie de jucătoare pe care nu ne putem baza: accidentate, cu probleme de viză (cazul ucrainencei Petrovskaia, de care aveam mare nevoie), avem și aceste teste de Covid pe capul nostru, care ne costă foarte mult”, a spus experimentatul antrenor.

Asandei a mai adăugat că proiectul este de la clubul Universitatea este unul extrem de viabil, atât timp cât este și susținut financiar. ”Totuși, avem credința că ne vom pune la punct. Printr-un program riguros de pregătire, vom rezolva problema omogenității, iar odată cu aceasta va crește și forța de joc, vor veni și rezultatele. Am debutat în play-off de pe ultima poziție, a șasea, dar sperăm cu toții că se poate și mai bine. Calificarea în acest turneu de elită al ligii feminine este deja o performanță, iar rezultatele notabile ce vor veni vor constitui bonusuri. Nici programul de început nu ne-a fost favorabil, cu două deplasări de sute de kilometri, în județele Bistrița Năsăud și Timiș, dar credem că pe parcurs lucrurile se vor echilibra. Vor veni și meciurile returului... Dar toate acestea se vor putea rezolva în timp și cu sprijin financiar. Altfel vom fi în situația de a rămâne în stadiul de proiect, de aspirații. Fotbalul feminin este diferit de cel practicat de tineri, are nevoie de o atenție sporită, să fie sprijinit cum se cuvine. De aceste aspecte are nevoie fotbalul gălățean, apoi vom culege roadele”, a adăugat Asandei.

Să spunem că la FC Universitatea există preocupare nu numai la nivelul senioarelor, pentru că aici există echipe în Liga a III-a și la junioare, tocmai în ideea acoperirii acelei piramide necesare de creștere și promovare din propria pepinieră.

Citit 1158 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Martie 2021 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.