Junioare de succes la un club privat din Galaţi

Junioare de succes la un club privat din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La începutul săptămânii, lotul junioarelor de la ACS Lucian Bute (un club particular din Galați) a luat drumul Banatului până la Reșița. Aici s-au disputat meciurile turneului final al "naționalelor" pentru categoria de vârstă a junioarelor III (13-14 ani).

Deja o performanță de remarcat este participarea la turneul final a fetelor de la ACS Lucian Bute, ceea ce a încununat munca unui sezon extrem de dificil, mai ales din cauza condițiilor impuse în contextul pandemiei.

Antrenoarea Daniela Goldic, ajutată de Nicoleta Vlad, a deplasat următorul lot de jucătoare:

Bianca Iacob, Sofia Bălan – Andreea Zugrăvel, Maria Istrate, Delia Gheorghe, Andreea Movilă, Rebeca Bodea, Ana Anton, Miriam Streșină, Alessia Albu, Alessia Emanoil, Daria Crăciun, Rafaela Popescu, Claudia Decianu, Emma Preda, Ana Gavrilă, Andreea Albu și Adnana Ancerencu.

A fost o competiție foarte echilibrată, dovadă că sportul cu mingea la semicerc are o sumedenie de adepți încă de la aceste vârste fragede. Echipa noastră a jucat în Grupa a II-a la turneul final, alături de Junior BB Buzău (victorie cu 27-20), Corona Brașov (25-31) și CSS Bacău (27-28). Supărătoare a fost înfrângerea cu brașovencele, dar mai cu seamă cea cu băcăuancele, pe care în turneul Grupei Valoare I de la Galați le învinsese cu 23-22. În urma acestui bilanț, gălățencele au disputat jocul pentru locurile 5-6, prima parte a ierarhiei fiind ocupată de Corona Brașov, CSS Bacău, CSM București și CSS6 București. Acest ultim meci a avut loc în compania gorjencelor de la CSM Tg. Jiu și s-a încheiat victorios, la scorul de 31-30. A fost un joc extrem de echilibrat, cu trei reprize fierbinți (se joacă trei reprize a câte 20 de minute la acest nivel) 10-10, 9-7, 12-13. Succesul din ultima partidă a plasat echipa ACS Lucian Bute pe locul al cincilea pe țară, performanța putând fi catalogată drept notabilă.

Jucătoare convocate la lotul național

La această apreciere mai adăugăm încă două: Ana Gavrilă și Andreea Zugrăvel au fost cooptate la lotul național, iar prima dintre ele a fost declarată golgheterul turneului de la Reșița, cu o sumă de realizări excelente – 54 de goluri în cele patru meciuri. Încă o dovadă că drumul Banatului a fost făcut cu folos de către aceste talentate handbaliste.

Antrenoarea Daniela Goldic s-a declarat mulțumită de evoluția elevelor sale, care au demonstrat atitudine şi determinare, ca şi de jocul în sine.

”Un turneu foarte important, în care ne-am dorit o clasare cât mai bună. Am sperat într-o victorie cu Brașovul, dar nu s-a putut, apoi a fost meciul cu băcăuancele, foste vicecampioane la junioare IV, pe care l-am pierdut la limită. Până la urmă consider că am avut o prezență reușită, chiar foarte bună, la prima participare într-o fază superioară la un campionat național. Mai sunt și cele două convocări la lot, plus titlul de golgheter al Anei Gavrilă... ” .

Handbalul gălățean juvenil și-a mai trecut astfel în cont o prezență notabilă la un turneu final, după ce echipa de junioare I de la CSM Galați a încheiat pe locul patru pe țară în urmă cu două săptămâni.

Citit 2279 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 01:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.