Performanţe internaţionale pentru boxul gălăţean
Foto: Federația Română de Box

Performanţe internaţionale pentru boxul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După cum am mai anunţat, pugilistul gălăţean Alexandru Suvache a cucerit medalia de argint, pentru locul doi la Campionatele Europene de box pentru cadeţi de la Sarajevo, cucerind titlul de vicecampion în finala categoriei 54 kg.

Alexandru Dumitru Suvache, sportiv legitimat la CSM Dunărea Galaţi, unde este pregătit de antrenorul emerit Costel Burlacu, a fost învins la puncte (1-4) de ucraineanul Ivan Bezgulîi, după ce înregistrase trei victorii.

A doua medalie de argint la Sarajevo i-a revenit bucureşteanului Radu Nelu Simion, legitimat la clubul Dinamo. Bilanţul medaliilor româneşti a fost de şase, prin cele patru bronzuri cucerite de Mirela Cojocaru (Bacău), Alexandru Măgdălin (Botoşani), Leon Măjer (Bistriţa) şi Bogdan Trifu (Medgidia).

"Cu această medalie de argint, performanţa noastră pe plan internaţional a fost depăşită, alţi doi sportivi de-ai noştri s-au clasat pe locurile 5 la Campionatele Europene pentru juniori (Tbilisi), aceştia fiind Albert Irimescu (categ. 60 kg) şi Daniel Irofte (46)", a declarat antrenorul pugiliştilor de la Dunărea Galaţi, un nume respectat în domeniu.

Acum, tehnicianul gălăţean pregăteşte participarea elevilor săi la Campionatele Naţionale ale juniorilor de la Târgu Jiu şi la cele ale cadeţilor de la Arad. Îşi vor apăra titlurile naţionale cei care au participat la "Europene", adică Irimescu, Irofte şi Suvache, dar şi Daniel Dorofte.

Costel Burlacu intenţionează să facă şi o selecţie, pentru a împrospăta astfel efectivul secţiei. Dar mai are tehnicianul o doleanţă - să fie lăsat de autorităţile gălăţene să se pregătească acasă, adică în sala de la Arena “Vasile Lehăduş”, de la fosta Arenă de box.

Citit 1467 ori Ultima modificare Marți, 24 August 2021 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.