Crina Teodora, elevă olimpică și campioană mondială

Crina Teodora, elevă olimpică și campioană mondială
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A deține în palmares un titlu de campion european este o mare performanță. Cu atât mai mult cu cât un astfel de titlu este amplificat de cinci ori. Dar atunci când unor astfel de titluri li se alătură și unul de nivel mondial?

Ei bine, la acest nivel de performanță a ajuns foarte tânăra noastră sportivă Crina Teodora Gheorghiu. Ultima ispravă a reuşit-o cu puțin timp în urmă, în cadrul unui concurs desfășurat în Polonia, în orașul Cracovia, unde au avut loc întrecerile ultimei ediții a Campionatului Mondial de karate kyokushin - KWF. O atmosferă de competiție de anvergură la acest nivel în Arena "Tauron", cu o capacitate de 22.000 de spectatori, cu o participare de 700 de sportivi din 32 de țări, reprezentând mai toate continentele - Europa, Asia, Africa, America, iată cadrul de desfăşurare a "Mondialelor" din acest final de an.

Concitadina noastră, deținătoare a cinci titluri continentale, a concurat în proba de kata și a parcurs-o la nivelul cel mai înalt. Aprecierile arbitrilor nu aveau cum să fie altfel decât la superlativ, aceștia atribuindu-i în majoritate titlul de campioană mondială! O performanță după care sute și mii de tineri tânjesc, dar numai o mică parte dintre aceștia o pot atinge. Acei tineri care se dedică trup și suflet, cu pasiune pentru sport, pentru înaltă performanță. Acest lucru l-a făcut Crina Teodora, care la 16 ani se poate mândri cu o astfel de realizare, după o perioadă de muncă asiduă, de 11 ani, în care a fost nevoită să facă foarte multe sacrificii pentru un copil. S-a dedicat numai sportului karatelor. Șansa tinerei gălăţence a fost și că a beneficiat de sfaturile și sprijinul unui instructor, Viorel Popovici, de la care a învățat și pătruns în tainele karatelor. Împreună lucrează de peste patru ani, iar rezultatele spun totul despre înaltul nivel de performanță atins. Părtașă este și conducerea clubului pe care îl reprezintă - ACS Kamikaze Dojo, care a sprijinit-o să aducă în țară un astfel de titlu.

Excelență și în educație

Crina Teodora Gheorghiu este nu numai o sportivă de nivelul cel mai înalt, ci și o elevă foarte valoroasă, fiind participantă la olimpiade an de an. Este în clasa a X-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați, instituţie de învăţământ căreia îi face cinste.

Citit 2133 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.