Oțelul își cunoaște adversara de la baraj
Foto: ascotelul.ro

Oțelul își cunoaște adversara de la baraj
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gruparea gălățeană și-a consolidat primul loc din seria a doua din cel de-al treilea eșalon, la capătul victoriei, scor 3-0, cu CSM Focșani (locul al doilea).
Nici matematic nu mai poate fi contestat primul loc pe care l-a obținut Oțelul în play-off-ul din seria sa, cu o etapă rămasă de disputat din această fază. Gălățenii au trecut la pas de CSM Focșani, un potențial adversar în finala barajului, scor 3-0, la capătul unui meci în care oaspeții n-au tras niciun șut pe poarta lui Ursu. Încă din start, băieții lui Dorinel Munteanu s-au instalat cu pressing agresiv în jumătatea adversă de teren, iar după câteva ocazii importante de gol a venit deschiderea de scor printr-un autogol al lui Panait, după un corner bătut bine la colțul scurt pentru Cisotti.
După pauză, tot Oțelul a fost echipa mai activă în atac, iar Cisotti (min. 51) cu un șut senzațional a dublat avantajul, pentru ca George Cîrjan din penaltiul obținut de Jardan să ducă scorul la 3-0.
Oțelul: Ursu – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Jardan, Adăscăliței, Cireș – Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Farcaș, Savu, Crîcimar, Nistor și Green.
La partida la care au asistat circa 5000 de spectatori, mingea de start a fost dată de Silviu Ilie, campion cu Oțelul în urmă cu 11 ani.

Baraj cu Foresta
Astfel, după ce s-au clarificat lucrurile în clasamentul seriei noastre, Oțelul și-a aflat și adversara din primul baraj: Foresta Suceava, care a remizat, 1-1, la Dante Botoșani și nu mai poate scăpa de soarta locului secund. Primul meci se va juca la Suceava, pe 25 mai (ora 18:00), iar returul va fi la Galați, pe 28 mai (ora 17:30).
Cele două formații s-au întâlnit și în sezonul trecut în aceeași fază, atunci Oțelul a trecut cu scorul de 3-0 la general, după 3-0 pe teren propriu și 0-0 în deplasare.
În cealaltă semifinală de promovare se vor întâlni CSM Focșani și Dante Botoșani. Învingătoarele din cele două semifinale vor juca, tot tur-retur, pentru un loc în liga a doua.

Surpriză la Liești
Sporting a jucat pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat și a pierdut, scor 0-1 (0-1). Rezultatul constituie o surpriză întrucât lieștenii conduceau confortabil (cu șapte puncte avans), în clasamentul de play-out. Fără antrenorul Brăneț pe bancă și fără Iordache în teren (accidentat) a venit acest prim rezultat nefavorabil din partea a doua a campionatului. Singurul gol a fost marcat în minutul 20, într-o fază în care defensiva gazdelor a fost surprinsă, fără putere de replică. Ocaziile create la poarta adversă, în special cele ale lui Bârlădeanu și Călin, nu au avut efectul scontat.
Echipa aliniată: A. Brăneț – Ștefănescu, Maftei, Voicu, Năstase – Munchiu, Mihu – Sevastian, Stan, Iancu – Grigoraș. Au mai intrat: Bârlădeanu, Chiriac, Călin și Cucu.
În ultima etapă, Lieștiul joacă la Dinamo Bacău.


Citit 7118 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 00:27

1 comentariu

 • postat de nelu
  Luni, 16 Mai 2022 12:20
  109.166.129.***
  Asa da, asta e echipa de suflet a Galatiului. Bravo baieti tineri si cu elan si tot respectul pentru antrenorii vostri. Cu asa linie de atac fluida si mai cu seama zidul de netrecut facut de cea de aparare, mergem fara griji spre calificare. Stima multa acestei noi si tinere echipe!
  2
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.