Oțelul își cunoaște adversara de la baraj
Foto: ascotelul.ro

Oțelul își cunoaște adversara de la baraj
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gruparea gălățeană și-a consolidat primul loc din seria a doua din cel de-al treilea eșalon, la capătul victoriei, scor 3-0, cu CSM Focșani (locul al doilea).

Nici matematic nu mai poate fi contestat primul loc pe care l-a obținut Oțelul în play-off-ul din seria sa, cu o etapă rămasă de disputat din această fază. Gălățenii au trecut la pas de CSM Focșani, un potențial adversar în finala barajului, scor 3-0, la capătul unui meci în care oaspeții n-au tras niciun șut pe poarta lui Ursu. Încă din start, băieții lui Dorinel Munteanu s-au instalat cu pressing agresiv în jumătatea adversă de teren, iar după câteva ocazii importante de gol a venit deschiderea de scor printr-un autogol al lui Panait, după un corner bătut bine la colțul scurt pentru Cisotti.

După pauză, tot Oțelul a fost echipa mai activă în atac, iar Cisotti (min. 51) cu un șut senzațional a dublat avantajul, pentru ca George Cîrjan din penaltiul obținut de Jardan să ducă scorul la 3-0.

Oțelul: Ursu – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Jardan, Adăscăliței, Cireș – Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Farcaș, Savu, Crîcimar, Nistor și Green.

La partida la care au asistat circa 5000 de spectatori, mingea de start a fost dată de Silviu Ilie, campion cu Oțelul în urmă cu 11 ani.

Baraj cu Foresta

Astfel, după ce s-au clarificat lucrurile în clasamentul seriei noastre, Oțelul și-a aflat și adversara din primul baraj: Foresta Suceava, care a remizat, 1-1, la Dante Botoșani și nu mai poate scăpa de soarta locului secund. Primul meci se va juca la Suceava, pe 25 mai (ora 18:00), iar returul va fi la Galați, pe 28 mai (ora 17:30).

Cele două formații s-au întâlnit și în sezonul trecut în aceeași fază, atunci Oțelul a trecut cu scorul de 3-0 la general, după 3-0 pe teren propriu și 0-0 în deplasare.

În cealaltă semifinală de promovare se vor întâlni CSM Focșani și Dante Botoșani. Învingătoarele din cele două semifinale vor juca, tot tur-retur, pentru un loc în liga a doua.

Surpriză la Liești

Sporting a jucat pe teren propriu cu CSM Rm. Sărat și a pierdut, scor 0-1 (0-1). Rezultatul constituie o surpriză întrucât lieștenii conduceau confortabil (cu șapte puncte avans), în clasamentul de play-out. Fără antrenorul Brăneț pe bancă și fără Iordache în teren (accidentat) a venit acest prim rezultat nefavorabil din partea a doua a campionatului. Singurul gol a fost marcat în minutul 20, într-o fază în care defensiva gazdelor a fost surprinsă, fără putere de replică. Ocaziile create la poarta adversă, în special cele ale lui Bârlădeanu și Călin, nu au avut efectul scontat.

Echipa aliniată: A. Brăneț – Ștefănescu, Maftei, Voicu, Năstase – Munchiu, Mihu – Sevastian, Stan, Iancu – Grigoraș. Au mai intrat: Bârlădeanu, Chiriac, Călin și Cucu.

În ultima etapă, Lieștiul joacă la Dinamo Bacău.

Citit 7332 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.