Olimpiada Națională a Sportului Şcolar. Fotbalul, badmintonul și rugbyul, pe podium

Olimpiada Națională a Sportului Şcolar. Fotbalul, badmintonul și rugbyul, pe podium
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

S-au încheiat întrecerile la trei discipline sportive, ajunse la turneele finale, ale competițiilor înscrise în calendarul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). În toate trei au fost prezenți sportivi - elevi și echipe gălățene din învățământul gimnazial și școlar.

Seria succeselor a fost deschisă de badminton, disciplină care prin Irina Gherasim a adus Galațiului o medalie de argint. Finalele au fost la Bacău, cu prezența unui mare număr de sportivi. Irina a înregistrat succes după succes, până în finala individuală, în care a întâlnit-o pe ploieșteanca Denisa Muscalu, o sportivă valoroasă, experimentată, deja consacrată, elevă în clasa a VIII-a. Victoria i-a revenit acesteia, cu scorul de 2-0, Irina (elevă în clasa a VII-a la LPS) trebuind să se mulțumească cu locul al doilea.

La Galați s-au disputat meciurile finale la rugby-tag, cu participarea a opt echipe, reprezentând tot atâtea județe. Rugbiul gălățean liceal a fost prezent prin echipa mixtă a Liceului de Transporturi Auto "Traian Vuia" (prof. Marius Secuianu). Iată și rezultatele înregistrate: 6-6 cu Rm. Vâlcea, 7-6 cu Vaslui și 12-12 cu elevii clujeni. În semifinale a fost 0-3 cu echipa Bucureștiului, iar în finala mică gălăţenii au dispus cu 7-4 de echipa timișoreană, intrând în posesia medaliilor de bronz. Iată și lotul care ne-a reprezentat: Andra Claudia Cristea, Cristina Tănase, Andra Nicoleta Leu, S. Bencheci, M. Blaga, T. Mantu, G. Burlacu, C. Necula, Al. Scurtu, E. Gheorghiță, A. Lupu, C. Darie.

Echipele din gimnazii și-au dat întâlnire şi la fotbal, în celălalt capăt de țară, la Negrești Oaș, în județul Satu Mare. S-a jucat în două grupe de câte patru echipe, cu formații în formula 5+1, pe teren redus. Școala Gimnazială Nr. 29 Galați (prof. Adrian Stase) a ocupat locul al doilea în Grupa A, după 2-1 cu Alba, 0-3 cu Covasna, 2-1 cu Bistrița. Grupa B a avut următorul clasament: Pitești, Botoșani, Ilfov și București. Conform regulamentului competiției, Galațiul a jucat în semifinale cu Piteștiul (scor 0-1), iar Covasna - Botoșani a fost 2-1, după care a urmat finala mică: Galați - Botoșani 3-0. Pentru titlu, Covasna a terminat la egalitate, 3-3, cu Piteștiul, prima echipă fiind declarată învingătoare după loviturile de departajare.

Cei 12 elevi-jucători gălățeni medaliați sunt următorii: Mario Toader - declarat cel mai bun portar al turneului, Robert Bursuc - Dragoș Manolache (2 goluri), Ștefan Pascu (3), Cristian Toma (2), Ianis Roșu, Ștefan Neagu, Iustin Golboz, Eduard Ghezea, David Gavrilă.

Citit 1484 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2022 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.