Elevi gălățeni cu dizabilități, calificați la un campionat de fotbal în America

Elevi gălățeni cu dizabilități, calificați la un campionat de fotbal în America
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Nouă elevi gălăţeni de la şcolile speciale "Constantin Pufan" şi "P. P. Neveanu", membri ai Asociației Sportive "Danubius Constantin Pufan", coordonaţi de profesorul de Cornel Sava, vor reprezenta România la Cupa Unificată de Fotbal "Special Olympics 2022", la Detroit, Michigan, în Statele Unite ale Americii.

Alături de cei nouă elevi gălăţeni cu uşoare dizabilităţi intelectuale, din echipă mai fac parte şi alţi şapte tineri care provin din şcolile de masă şi care împreună alcătuiesc Echipa Naţională de Fotbal Unificat "Special Olympics" din România. Ei vor participa la Turneul Internaţional de Fotbal Incluziv, sponsorizat de Toyota şi Ally Financial Inc., companie de servicii financiare digitale, care vor suporta toate cheltuielile legate de cazare, masă şi transport pe toată perioada campionatului.

"Evenimentul se va desfășura în perioada 31 iulie - 6 august 2022 și va sărbători puterea incluziunii prin colegialitate, prietenie și distrugerea barierelor sociale. Elevii vor fi însoțiți de domnul profesor de educație fizică și sport Cornel Sava, care a pregătit lotul de sportivi și care, din anul 2014, este antrenor Special Olympics România și coordonator al activităților sportive din Regiunea Sud-Est", ne lămureşte directoarea Şcolii Speciale "Constantin Pufan", profesoara Maria Scarlat.

Aceasta ne-a povestit că cei mai mulţi dintre tinerii care vor reprezenta România la Cupa Unificată de Fotbal Special Olympics din SUA provin din familii nevoiaşe, pentru ei sportul fiind cel care i-a ajutat să iasă din mediul lor şi să poată participa la o viaţă normală. Mai mult decât atât, participarea la acest campionat va fi o aventură unică, de care-şi vor aminti şi care le va da încredere în propriile forţe. "Unii dintre ei sunt copii săraci, care provin din mediul rural. Nici nu aveau bani să vină la Galaţi pentru a participa la antrenamente. Domnul profesor Sava le-a plătit transportul din banii dumnealui. Dar iată că a meritat să investească în ei, pentru că s-au dovedit a fi cei mai buni la selecţie, aducându-ne şi nouă, profesorilor şcolii, mari motive de mândrie", mai spune directoarea Maria Scarlat.  

Cei nouă gălăţeni care vor reprezenta România la Campionatul Internaţional de Fotbal Incluziv din SUA sunt: Vlad Florea, Mădălin Andrei Mihordea, Valentin Oniciu, Sorin Ivaşcu, Gabriel Necula, Marius Maldeş, Dănuţ Dobrescu, Eugen Cârmuz (actuali şi foşti elevi ai Şcolii Speciale "Constantin Pufan") şi Alexandru Dascălu (de la Şcoala Profesională Specială "P. P. Neveanu").

Citit 1985 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.