United Galaţi domină futsalul românesc

United Galaţi domină futsalul românesc
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
UPDATE. Echipa gălățeană United și-a confirmat supremația în futsalul din țara noastră, prin câștigarea Supercupei României, în fața principalei rivale, Autobergamo Deva.

Colecția de trofee din vitrina formației United Galați s-a mărit considerabil în ultimii ani, iar seria succeselor a fost rotunjită luni seară, la Odorheiu Secuiesc, când băieții conduși din teren și de pe bancă de Florin Ignat au reușit să se impună în finala Supercupei, în faţa echipei Autobergamo Deva, scor 5-4.

A fost un meci destul de echilibrat, chiar dacă gălățenii erau cotați cu prima șansă înaintea disputei. Cu toate că a fost egal, 1-1, după timpul regulamentar, United Galați a fost echipa cu ocaziile mai mari și mai multe și, totodată, cu inițiativa ofensivă în joc. Inclusiv cu poarta goală a ratat Pele, ceea ce a făcut ca frustrarea să crească în tabăra gălățeană în perspectiva loviturilor de departajare. Unicul gol al gălățenilor a fost înscris de Crișan, dar reușita sa a fost egalată la scurt timp, tot în prima repriză, de Matei (Autobergamo).

Povestea Supercupei, ediția 2022, a căpătat dramatism prin departajarea la loviturile de la șase metri. United a pornit mai greu, prin ratarea lui Crișan. Cum unul din portarii de bază ai echipei, Alin Cârdei, a absentat datorită convocării la lotul național U19 (cu care va participa la Campionatul European), Florin Ignat a apelat la loviturile de departajare la debutantul Ionuț Constantinescu. Pufi, cum este poreclit, a reușit să aibă un impact decisiv la prima sa apariție pe parchet, el fiind la prima experiență în futsal, dar un obișnuit al fotbalului pe teren mic. A apărat două lovituri de departajare, iar Andrei Crăciun a punctat la cea decisivă, pentru 4-3 (5-4 la general). Astfel, Supercupa României 2022 se adaugă colecției de trofee din vitrina clubului gălăţean.

United a început în formula: Toniță - Araujo, Ignat, Boșneagă, Pele. Au mai jucat: Constantinescu - Burdujel, O. Cireș, Crișan, Arhire, Crăciun și Dudău (transferat în această vară). Oană a fost singurul jucător neutilizat, iar Petică a făcut deplasarea, dar o accidentare l-a ținut departe de teren, în vreme ce A. Cireș n-a fost convocat pentru acest joc.

Stafful tehnic al grupării dunărene este compus din: Florin Ignat (antrenor principal și jucător), Viorel Cojoc (antrenor secund) și Alexandru Tănăsilă (antrenor portari).

Al patrulea trofeu consecutiv

Afirmația că United domină futsalul românesc nu este deloc deplasată, întrucât gălățenii au câștigat al patrulea trofeu intern consecutiv pus în joc: Supercupa (2021), Cupa României (2022), Liga I (2022) și Supercupa (2022).

Acestor importante trofee li se adaugă cele două participări în Liga Campionilor de până acum, iar cea de-a treia astfel de prezenţă este programată pentru finalul lunii octombrie, la Galați, când orașul nostru va găzdui o grupă din care mai fac parte Benfica Lisabona, Prodexim Herson și Haladas Szombathely.


United Galați a reușit să își treacă în cont un nou trofeu - Supercupa României 2022, ca urmare a finalei câștigate, luni seară, scor 5-4 la general (1-1 în timp regulamentar, 4-3 la loviturile de departajare), cu Autobergamo Deva.
În cadrul finalei disputatei la Odorheiu Secuiesc, gălățenii au pornit ca favoriți, însă au primit o replică bună din partea adversarilor. Unicul gol al gălățenilor în timpul regulamentar a fost semnat de Crișan, iar la loviturile de departajare s-a remarcat portarul Constantinescu, adus în această vară la United.
Vom reveni cu amănunte.
Citit 2620 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.