ȘAH. Concurs de amploare: „Cupa Iașiului - Memorialul Margareta Perevoznic”

ȘAH. Concurs de amploare: „Cupa Iașiului - Memorialul Margareta Perevoznic”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Orașul Iași continuă să fie capitala șahului românesc, aici având loc dese concursuri rezervate practicanților sportului minții. Zilele acestea, s-a desfășurat încă un turneu de amploare, cu aproape 200 de concurenți. Concursul s-a intitulat "Cupa Iașiului - Memorialul Margareta Perevoznic" și a avut trei secțiuni: Under 6, Under 12 și Open seniori.

Galațiul a fost reprezentat de CS Municipal, care a avut înscriși în concurs 13 sportivi, însoțiți de antrenorul Lucian Jugaru. Și de această dată, gălățenii au avut o prezență notabilă, ocupând numeroase locuri fruntașe. La categoria 6 ani, David Enache a acumulat șapte victorii din tot atâtea partide și s-a clasat pe locul întâi, iar David Talabă (5 ani) a strâns trei puncte. La Under 12, Sofia Teodorescu (8 ani) s-a clasat pe locul întâi, cu cinci puncte din șapte posibile. Același număr de puncte a fost obținut de Evelina Enache (10 ani), locul I. Rareș Păsat (7 ani) a concurat la categoria 8 ani, unde a fost primul, iar Eric Berbecel a acumulat patru puncte.

CSM a avut câțiva juniori care au evoluat alături de seniori, unde s-au descurcat foarte bine: Răzvan Tudoroiu - 4 puncte din șase partide, iar Ovidiu Lupu (12 ani), Andrei Simulescu (9 ani) și Alex Mohonea (11 ani) au acumulat câte trei puncte. Să-l amintim și pe George Cernenko (10 ani), cu două puncte.

* În aceste zile, se desfășoară în Antalya întrecerile Campionatului European individual pentru juniori. Într-o companie selectă, cu peste 120 de șahiști din 40 de țări, se află și câțiva români. De remarcat prezența gălățenilor la acest nivel: Randi Galeș (la categoria 12 ani - CSM Galați) și Dragoș Antonică (U18 - Smart). Concursul are loc pe parcursul acestei săptămâni și cuprinde nouă runde în sistem elvețian.

Citit 577 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 03:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.