SPECIAL DE MONDIAL. Anglia - Iran 6-2: It's Coming Home - episodul 1

SPECIAL DE MONDIAL. Anglia - Iran 6-2: It's Coming Home - episodul 1
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul meci de de luni de la Cupa Mondială a avut în prim plan pe selecționata Albionului, care s-a impus lejer, scor 6-2, în fața reprezentativei Iranului. Diferența dintre cele două loturi a fost clară de la intonarea imnurilor, când unii fotbaliști englezi aveau acasă în colecție parfumuri mai scumpe decât cota de piață a unora dintre adversari.

Portarul oaspeților, Beiranvand, a întârziat primirea primului gol chiar și cu prețul unei accidentări, fiind schimbat de Hosseini (min. 20). Din minutul 35, au urmat zece minute de succes pentru englezi, care au rezolvat, practic partida: Bellingham, Saka și Sterling au marcat pentru 3-0 la pauză. Între cele două reprize, portughezul Carlos Queiroz a făcut trei schimbări, dar tot n-a fost suficient pentru a modifica vreo ceva din cursul jocului.

La reluare, într-un ritm destul de scăzut de joc, tot Anglia a punctat prin același Saka. Fotbalistul lui Arsenal i-a hipnotizat parcă pe apărătorii adverși, care nu s-au apropiat de el să-l încurce, chiar dacă intrase deja în careu, iar Saka a punctat lejer pentru 4-0. Moment în care Taremi, singurul fotbalist cunoscut cu adevărat din tabăra iranienilor, le-a făcut semne colegilor săi să joace cu mai mult calm. La câteva minute distanță, Taremi a marcat după singurul atac așezat al Iranului, iar reprezentanta continentului asiatic a prins mai mult curaj și putea face 4-2, dacă ar fi avut mai multă claritate în joc la următoarea intrare în careu.

S-a făcut 5-1 prin Rashford, intrat în teren alături de alte trei superstaruri ale Angliei, printre care și Grealish, care a costat dublu cât toată cota de piață a lotului iranian. Jucătorul de la City a punctat cu poarta goală, după o acțiune din partea dreaptă (de unde au venit toate golurile din repriza a doua) a lui Callum Wilson, intrat și el după pauză în locul lui Kane. Finalul de meci a mai adus o bară pentru Iran și, la scurt timp, o lovitură de la 11 metri pentru iranieni, după o consultare la VAR. Același Taremi a transformat penaltiul, pentru al doilea gol de onoare.
Per total, meciul a durat cu 27 de minute mai mult (14 de prelungiri în prima repriză, 13 în cea de-a doua).
 
Extra fotbal - toate golurile Angliei au fost însoțite ca fundal sonor de melodia Free From Desire, care se aude și pe stadionul "Oțelul" înainte de meciuri.

Anglia a câștigat convingător ca scor, iar Bellingham și Saka s-au înscris cu șanse la trofeul de cel mai bun tânăr fotbalist al turneului.

Adevăratele teste din grupă pentru Anglia urmează în etapele cu SUA și Țara Galilor. Până atunci răsună din fiecare pub britanic același refren: It's Coming Home.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.