Academia de Baschet Phoenix Galați - realizări pe toate planurile

Academia de Baschet Phoenix Galați - realizări pe toate planurile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Academia de Baschet Phoenix Galați a crescut și s-a dezvoltat pas cu pas. Cel care se află de 22 de ani în fruntea preocupărilor baschetului gălățean și național este prof. Florin Nini (președinte și antrenor-coordonator la Academia Phoenix), care a făcut totul pentru a urca sportul cu mingea la coș din Galaţi printre cluburile cele mai apreciate din ţară.

Anul pe care îl vom încheia cât de curând a fost marcat de câteva realizări, care îi fac cinste acestui club, în afara echipei de seniori, care are o evoluție apreciabilă în primul campionat al țării.

De data aceasta ne referim la echipele de copii și juniori. În primul rând, în campionatul 2021-2022, Academia a activat cu nu mai puțin de opt echipe (masculin și feminin), la șase categorii de vârstă. Foarte importante, însă, sunt titlul de vicecampioană cu băieții de la Under 15 (antrenor, sârbul Dalibor Destanovici), ca și calificarea cu echipa de fete Under 15 (antrenor, prof. Cristina Nini) la turneul final al Campionatului Național.

Nu în ultimul rând, a fost organizarea la Galați a celei de-a șasea ediții a Campusului Internațional, pe parcursul a opt zile, o acțiune în care zeci de copii și-au descoperit pasiunea și plăcerea de a practica o disciplină sportivă spectaculoasă, tot mai îndrăgită. De asemenea, clubul gălățean a mai punctat prin faptul că a trimis la loturile naționale mai mulți sportivi de-a lungul acestui an.

Citit 967 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.