Barcelona şi Napoli, virtuale noi campioane

Barcelona şi Napoli, virtuale noi campioane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre finalul lunii mai, începutul lui iunie, cele mai puternice cinci campionate de fotbal ale Europei vor trage linie în sezonul 2022-2023. La această dată, mai sunt de jucat între 7 şi 10 etape, cu multe necunoscute de rezolvat.

În Premier League, „tunarii” de la Arsenal (foto) ocupă fotoliul de lider cu 73 de puncte după 30 de etape, însă Manchester City este la doar şase lungimi, cu un joc în minus. Meciul direct va avea loc pe Ettihad, însă nimeni nu se aştepta ca tânăra echipă a lui Mikel Arteta să ţină pasul. Alte patru-cinci echipe sunt implicate în lupta pentru celelalte două locuri din „Top Four”, inclusiv surprinzătoarele Brighton şi Aston Villa. Evitarea retrogradării este la fel de pasionantă. Între Crystal Palace (locul 12) şi „lanterna” Southampton există o diferenţă de zece puncte.

Nici în Ligue 1 nu au fost lămurite în totalitate lucrurile în privinţa noii campioane. Paris Saint-Germain, cu un parcurs presărat de sincope, are doar şase puncte avans faţă de a doua clasată, RC Lens. Totuşi, elevii lui Christophe Galtier ar putea tranşa disputa în meciul direct, programat în Capitala Franţei, chiar sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 22,00. În subsol, deşi condamnată, Angers (doar 14 puncte) a produs în ultima etapă (a 30-a) o mare surpriză, după ce a trecut de Lille, echipă cu aspiraţii europene.

O altă luptă pasionantă pentru titlu are loc în 1 Bundesliga. Mare favorită dintotdeauna, Bayern Munchen, deşi a triumfat în Der Klassiker, are doar două lungimi mai mult decât rivala din Dortmund, 58 faţă de 56 de puncte, după 27 de etape. Union Berlin şi RB Leipzig completează locurile cu acces direct în Champions League, iar şase grupări sunt implicate în lupta pentru evitarea retrogradării. Schalke 04, club de mare tradiţie, s-a înscris, din nou, pe drumul către Zweite, ocupând ultimul loc cu doar 21 de puncte.

În schimb, în Serie A, il scudetto este aproape adjudecat de Napoli, echipă ce a reuşit un sezon fabulos: 74 de puncte în 29 de etape. Lazio şi-a consolidat poziţia a doua, cu 58 de puncte, alte patru echipe fiind implicate în lupta pentru locurile de Champions. Marea necunoscută rămâne situaţia lui Juventus. „Bătrâna doamnă” a acumulat pe teren 59 de puncte, în clasament are doar 44 şi aşteaptă verdictul recursului făcut pentru penalizarea de 15 puncte. Cremonese şi Sampdoria par condamnate, în vreme ce alte patru echipe se luptă să evite locul 18, al treilea ce duce în Serie B.

Nu în ultimul rând, în La Liga, catalanii de la FC Barcelona au tranşat supremaţia, în ciuda unui nou sezon european dezastruos. Madridul este pe doi, trei echipe se luptă pentru locul al patrulea, iar alte două cluburi de tradiţie, Sevilla şi, mai ales, Valencia, au emoţii legate de supravieţuire. „Lanterna” Elche, cu doar 13 puncte, este virtual retrogradată în Segunda, după 28 de etape.

Citit 785 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 10:31

1 comentariu

  • postat de Mario
    Luni, 17 Aprilie 2023 12:22
    89.137.136.***
    Sunt fan FC Barcelona...dar din păcate...jocul echipei este f slab...și nu cred că vor reuși să câștige campionatul...mai sunt 9 etape...f multe...iar mijlocul și atacul sunt inexistente...au o oarece posesie...dar ocazii de poartă f puține...și le mai și ratează...în schimb marea rivală...din păcat
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.