Tenis în ploaie și frig, la Roma. Medvedev și Rybakina au triumfat în Cetatea Eternă

Tenis în ploaie și frig, la Roma. Medvedev și Rybakina au triumfat în Cetatea Eternă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Internaționalele de tenis ale Italiei, disputate pe terenurile de zgură de la Foro Italico au fost marcate, în acest an, de vremea imprevizibilă din ”Cizmă”.

Ploaia persistentă, terenurile grele și temperaturile mult mai scăzute decât de obicei au condiționat competiția romană, producând surprize pe bandă rulantă.

Poate cel mai neașteptat rezultat s-a înregistrat în runda a doua a turneului masculin, atunci când campionul de la Madrid, Carlos Alcaraz a fost eliminat, în două seturi, de ilustrul necunoscut jucător maghiar Fabian Marozsan (ATP 135), venit din calificări. Tot în turul al doilea, dar în competiția feminină, favorita belarusă Aryna Sabalenka, victorioasă la rândul său în Capitala Spaniei, s-a înclinat în fața unei foste speranțe a tenisului american, Sofia Kenin. Pe acest culoar, lăsat liber de a doua favorită, s-a ”strecurat” una dintre finaliste, ucraineanca Anhelina Kalinina (WTA 47).

În turul al patrulea, alți doi competitori ai tabloului masculin, rusul Andrei Rublev și favoritul gazdelor, Jannik Sinner au capotat, după ce au fost învinși de outsiderii Yannick Hanfmann (ATP 101) și, respectiv, Francisco Cerundolo (ATP 31), după două dispute cu manșă decisivă.

Mai apoi, sferturile de finală au consemnat și eliminarea liderilor mondiali. Novak Djokovic a fost învins de Holger Rune, iar Iga Swiatek a abandonat în setul decisiv al partidei cu Elena Rybakina. Jucătoarea din Kazakhstan s-a deblocat pe zgură și a defilat până la trofeu, după ce a beneficiat, în finală, și de abandonul Kalininei, la scorul de 6-4, 1-0.

Ceva mai interesant a fost turneul masculin. După victoria cu Nole, tânărul danez a avut de ”tras” în semifinale cu un alt specialist nordic al zgurii, norvegianul Casper Ruud. După un prim set câștigat de Ruud la tie-break (7/4), acesta din urmă a părut în scădere de tonus și le-a cedat pe următoarele două, destul de clar: 4-6, 2-6. A fost, însă, un meci adevărat de tenis pe zgură, presărat cu lovituri puternice, dar și cu scurte reușite de cei doi, un spectacol adevărat pentru privitorii neutri. Rune a mers în finală, a plecat favorit în disputa cu rusul Daniil Medvedev (ATP 3), un jucător mai puțin ”doritor” de terenuri roșii, dar a pierdut în două seturi. De fapt, Medvedev a trecut identic în ultimele două acte, atât de grecul Stefanos Tsitsipas, cât și de tânărul danez: 7-5, 7-5 și a plecat victorios din Cetatea Eternă.

Carlos Alcaraz este noul lider al circuitului ATP, Medvedev a urcat pe 2, iar Novak Djokovic a coborât două poziții.

 

Citit 696 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.