Într-o perioadă cu multe meciuri, Oțelul și United au întârzieri salariale

Într-o perioadă cu multe meciuri,   Oțelul și United au întârzieri salariale
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cele două echipe gălățene se confruntă cu unele probleme financiare, având restanțe față de jucători

Sportul gălățean a reușit în ultimul deceniu să se plaseze foarte bine la nivel de seniori ca participare în plan național, doar că încă există câteva hibe în sistemul de finanțare a cluburilor private - mult prea dependente de bugetul local. Iar acest tip de finanţare, aproape exclusiv din partea Consiliului Local al municipiului Galați, face ca de multe ori să apară întârzieri salariale către jucători. În trecut au fost și alte entități cu probleme, dar acum este vorba despre Oțelul (echipă de fotbal seniori ce strânge circa 10.000 de spectatori meci de meci) și United (echipă de futsal campioană a României și participantă în Champions League pentru al patrulea sezon consecutiv).

Conform unor surse din interior, la Oțelul sunt restanțe salariale către jucători ajunse deja la două luni, ceea ce ar putea cauza probleme, mai ales că s-a tot mers în acest ritm de ceva timp. Din privat, gruparea gălățeană n-a reușit să atragă suficient cât să nu mai depindă de ritmicitatea de plată de la Consiliul Local, de unde a primit aprobare pentru o sumă extrem de consistentă. Au fost aprobați 2,6 milioane de lei în primă fază, în luna martie, la care s-au mai adăugat 2,3 milioane de lei la rectificarea bugetară. Astfel, s-a ajuns la o finanțare record de la bugetul local pentru un club sportiv privat din Galați, aproape un milion de euro.

În același timp, cei de la gruparea roș-alb-albastră se pare că nu beneficiază de aportul financiar dorit din partea Combinatului, anunțat a fi drept cel mai mare sponsor privat din fotbal la momentul semnării contractului. În acest sens, se pare că a fost redus și numărul de invitații oferite celor din Combinat la meciurile de acasă.

"Eu pot să spun că avem un grup unit, muncitor, care-și dorește performanța. Chiar și în situații mai puțin bune, pentru că nu vă ascund faptul că acum avem ceva restanțe către jucători, dar ei sunt înțelegători și au încredere în mine că-și vor primi banii. Cel mai greu îmi este când am restanțe la jucători... Am un grup valoros, de caracter, mă înțeleg și au încredere în mine că le voi rezolva aceste probleme", a spus Dorinel Munteanu, despre subiectul restanțelor, în interviul de după primirea premiului pentru cel mai bun antrenor al lunii septembrie din partea Gazetei Sporturilor.

Întârzieri și la United

Cealaltă echipă gălățeană care se confruntă cu restanțe financiare este United Galați. Campioana României la futsal a primit 10 miliarde de lei vechi de la bugetul local, la începutul acestui an, după care i s-au mai atribuit alte 5,4 miliarde la rectificare (din care s-ar fi primit până acum numai un miliard). Cu toate acestea, se înregistrează restanțe de plată către jucători chiar înaintea participării în Champions League. Începând din 25 octombrie, United va merge în Slovenia, pentru a juca în grupa din cea mai importantă competiție intercluburi.

Citit 5380 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 17:09

10 comentarii

  • postat de Valk
    Vineri, 20 Octombrie 2023 01:28
    178.138.97.***
    Daca n-ar fi neamtul si sotia, acum eram tot in liga a4a si ne pipi pe ea de sigla de care unii tot viseaza ca e vreo chestie...Iar daca ei pleaca...va fi fain, se stinge lumina repede peste club :)
    2
    1
  • postat de Otelul e o utopie, o poveste frumoasa
    Joi, 19 Octombrie 2023 15:19
    213.233.104.***
    Un club sa poată supraviețui în superliga trebuie sa aibă la nivel de România un buget minim de 3,5-4milioane de euro/an. Otelul nu are pentru ca nu gaseste sursa pentru acești bani... Nici nu are cum...
    3
    13
  • postat de parerea mea
    Joi, 19 Octombrie 2023 14:52
    89.39.81.***
    otelul e condus de o entitate, asc, fara putere sa puna piciorul in prag. puterea decizionala pe bani e la cei executivi, ei impart banii cum vor. eu cred ca implicare acelui presedinte asc e nula. poate macar pe a semna....si daca mai zice ca nu are salariu e de rau tare....
    1
    11
  • postat de dragos
    Joi, 19 Octombrie 2023 14:01
    217.63.67.***
    nu mai aruncati banii galatenilor pentru salarii de mii de euro unor fotbalisti si sefi de club!
    4
    11
  • postat de Dragan
    Joi, 19 Octombrie 2023 11:04
    194.105.20.***
    Gaseste consoarta niste bani, cum sa fie restante?? Ai luat sigla, duamna? vinde-o, poate scoti ceva de salarii. Otelul sa publice salariile, sunt bani publici, probabil sunt salarii grase acolo, cum sa ajunga bugetul?! Consoarta oare ce salariu o avea? dar domnul presedinte socios?
    6
    22
  • postat de Poate și modul de gestionare a banilor nu-i satisfac
    Joi, 19 Octombrie 2023 08:18
    213.233.110.***
    Situația combinatului nu e pe roze. Dimpotriva. Asa ca pe viitor s-ar putea ca otelul nici stadion unde sa joace sa nu aibă. Sint firme cu cifre mari de afaceri în oraș, le știți bine. Nu vor sa sprijine financiar tocmai din cauza implicării politice, a banului public. Nu le trezește încredere.
    3
    21
  • postat de Cheltuim tot. Dati-ne bani.
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 21:41
    213.233.85.***
    Pentru transparență si pentru ca se apeleaza la banii contribuabililor, ar trebui ca Otelul sa publice organigrama clubului și salariile angajatilor/antrenorilor/jucătorilor.
    Jucam cu stadionul full, avem cele mai scumpe bilete, ai stadion moka, nu platesti facturi la utilități.
    Unde se duc banii
    6
    53
  • postat de La munca, nu la întins mana!
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 21:20
    86.124.200.***
    Dar consoarta lui Dorinel - economista Otelului, ce păzește? Poate lasa deoparte acapararea siglei pe persoana fizica și se ocupa de probleme serioase.
    Jocul Otelului este de Liga 2, bugetul la fel.
    Insa avem lot de liga 2 și il plătim cu salarii de Superliga. Și ne plângem ca nu ne ajung banii!
    24
    34
  • postat de La munca, nu la întins mana!
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 21:10
    86.124.200.***
    Planeta arde și gălățenii se piaptana.
    De ce trebuie sa plătească gălățeanul de rand pentru unii care nu nimeresc poarta intr-un meci? De ce ar trebui sa tragă muncitorul din Combinat pentru a-i plati 7000 Euro pe luna unui bulgar care a jucat 30 minute intr-un an?
    19
    38
  • postat de Mario
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 19:17
    89.137.136.***
    Normal că sunt întârzieri,indienii au fost șmecheri,le au dat baza sportivă gratis,ceva mărunțiș ptr cantonamente și cam atât,dar își fac publicitate la greu,pe tricouri scrie mare liberty,dar să finanțeze echipa cu bani,nu,chiar dacă ptr ei câteva milioane de euro,sunt mărunțiș,la câți bani au...
    29
    32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.