CSM Galați, în căutarea primei victorii din campionat
Foto: IMG Sport

CSM Galați, în căutarea primei victorii din campionat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gruparea gălățeană de baschet masculin are în față o bună ocazie de a bifa primul succes în campionat, adversară fiindu-i echipa pe care a învins-o de cele mai multe ori în sezonul anterior.

CSM Galați a început foarte bine sezonul, cu o victorie în "Cupa României", cu CSM Focșani, după care a ratat, la coșaveraj, calificarea în Final 8. A fost un alt joc foarte bun, chiar pe terenul celor de la CSM Tg. Mureș, pe care gălăţenii l-au pierdut la două puncte, după ce au condus tot meciul. Asemănătoare au fost și primele două partide de campionat, când CSM Galați a pierdut la limită în deplasare cu SCM Timișoara, apoi acasă cu Dinamo. Cel mai slab meci a venit abia în etapa a treia din Liga Națională, când formația pregătită de Florin Nini a pierdut clar la CSM Tg. Jiu.

Acum a venit momentul primului succes în campionat pentru CSM Galați, întrucât joacă sâmbătă, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, cu Laguna București. În fața echipei din Capitală, gălățenii au câștigat de cinci ori pe parcursul sezonului anterior.

"În acest sezon, lucrurile stau total diferit. Laguna este o echipă mult mai performantă, cu investiții mai mari, ceea ce se vede și în evoluția sa de până acum. Noi venim după o săptămână în care am avut mulți jucători răciți, nu am putut să ne facem antrenamentele la capacitate maximă. N-am putut să folosim această perioadă corespunzător, pentru că am avut o etapă liberă. Încercăm să intrăm într-o formă fizică foarte bună. Îmi doresc o victorie, consider că meritam să fi obținut succese și în partidele anterioare. Sunt convins că băieții sunt montați, își doresc același lucru, avem un grup unit și vom face totul să obținem victoria", a declarat Florin Nini, antrenorul echipei.

Este nevoie de aportul publicului

Jucătorii şi oficialii echipei de baschet au făcut apel către publicul gălățean să vină la Sala Sporturilor pentru a sprijini echipa, într-un moment mai dificil al sezonului, așa cum au făcut-o de-a lungul timpului și în sezoanele anterioare.

"Căutăm prima victorie, cunoaștem bine formația cu care jucăm. S-au întărit suficient, dar pe această cale rugăm publicul gălățean să vină să ne susțină, pentru prima victorie din acest sezon. Cred că am mai fi putut avea măcar o victorie până acum, dar nu mai putem schimba ce s-a întâmplat. E nevoie ca etapă de etapă să dăm totul pentru a câștiga, să luăm totul foarte în serios", a spus Alex Stanciu, managerul echipei.

Din lotul CSM Galați fac parte zece jucători români, dintre care cinci sunt gălățeni. Este vorba despre Sebastian Boghean, David Stan, Cosmin Buboiu, Theodor Gherman și David Brăilescu, ceilalți cinci autohtoni fiind Marius Ciotlăuș (căpitanul echipei), Andrei Calenic, Sebastian Ionescu, George Ștefanache și Gheorghe Rebeja. Lotul este completat cu cinci jucători străini, Jan Razdevsek (Slovenia), Guga Patashuri (Georgia), Marlon Ruffin, Jordan Swopshire, Shakem Johnson (SUA).

Citit 539 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 07:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.