United iernează ca favorită la titlu

United iernează ca favorită la titlu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gruparea gălățeană de futsal United a încheiat anul 2023 în postura de lider autoritar, fără să fi suferit vreun eșec în acest campionat

După ce ani la rând se abonase la locul secund, United Galați este, de ceva vreme, în mod constant, prima în competițiile interne. După titlul câștigat în 2023, gălăţenii au intrat în ediția actuală de campionat cu adversari mai puternici: CFR Timișoara, CSM Deva (fosta Autobergamo) şi FK Odorheiu Secuiesc. N-a fost suficient pentru a opri formația pregătită de Florin Ignat, care s-a instalat pe primul loc la pauza competițională de iarnă. Iar în contextul celor întâmplate până acum, se poate spune că United este principala favorită la câștigarea acestei ediţii de campionat.

Supremația celor de la United nu poate fi pusă la îndoială de nimeni și de nimic, întrucât se află pe primul loc, după 12 etape, cu 34 puncte (11 victorii și un rezultat de egalitate). Echipa gălățeană are și cel mai bun golaveraj, cu cele mai multe goluri înscrise și cele mai puține primite: 103-20.

Iată cum arată clasamentul complet înainte de pauza de iarnă: 1. UNITED 34 puncte, 2. CFR Timișoara 30 p, 3. CSM Deva 26 p, 4. FK Odorheiu Secuiesc 25 p, 5. Sepsi SIC Sf. Gheorghe 25 p, 6. ACS Mausoleul Mărășești 16 p, 7. Luceafărul Buzău 9 p, 8. ACS West Deva 9 p, 9. ACS Șoimii Șimand 3 p, 10. CSM Tg. Mureș 0 puncte.

Secretul evoluțiilor foarte bune a fost divulgat de Iulian Cojocaru, cel care a marcat golul cu numărul 100 al echipei în acest campionat. "Mereu simțim că avem acasă un om în plus pe teren. Am fost uniți cu toții, ne-am ajutat unii pe ceilalți. Noi nu suntem cu statisticile, nu ne interesează acest lucru. Am terminat prima jumătate de campionat neînvinși, pe primul loc, acum cred că merităm și noi vacanță", a spus Cojocaru.

Efectul Ignat

Performanțele lui United au devenit posibile cu adevărat odată cu venirea lui Florin Ignat ca antrenor la cârma echipei. Totodată, el a rămas și în postura de jucător, fiind o piesă importantă în angrenajul formației pe care o pregătește. La aproape 42 de ani, Ignat a dovedit că încă se ține bine ca jucător. Însă cel mai mare impact la echipă l-a avut din postura de antrenor.

"Ne bucurăm că am reușit să terminăm anul pe primul loc, după turul de campionat și cele trei etape din retur. Acum așteptăm, bineînțeles, vacanța. Important e ce a fost până acum în 2023, un an foarte bun. De altfel, ultimii ani la United au fost foarte buni. Mă bucur că avem alături de noi jucători care sunt luptători cu adevărat și vreau să le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut până acum", a spus Florin Ignat.

Primul meci din 2024 pentru United este programat pe 14 ianuarie, în campionat, în deplasare cu ACS Mausoleul Mărășești. La o săptămână distanță, pe 21 ianuarie, va juca pentru prima oară în 2024 la Galați, într-un derbi, cu FK Odorheiu Secuiesc.

Citit 657 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.