CSM Galați, în fața unor noi provocări

CSM Galați, în fața unor noi provocări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu toate că sezonul actual n-a fost dintre cele mai strălucite dintre cele petrecute în Liga Națională de baschet masculin, echipa gălățeană CSM trage nădejde la o evoluţie mai bună în faza a doua a competiției.

S-a tras linie peste prima fază a Ligi Naționale, iar partea a doua prevede ca primele cinci clasate din cele două grupe să se cupleze în Grupa locurilor 1-10, iar ultimele patru din fiecare grupă să joace în zona locurilor 11-18. Miza acestui sezon este cu atât mai fierbinte cu cât nu mai puțin de patru echipe ar trebui să retrogradeze la final, chiar dacă mai există șanse ca eventual, în cele din urmă, să pice doar două sau trei echipe.

În faza a doua, CSM Galați va juca în grupa locurilor 11-18, iar în calcul se iau doar victoriile obținute cu celelalte echipe întâlnite în prima fază a competiției. În partea a doua, gălăţenii vor juca împotriva celor patru formaţii clasate în coada Grupei B: SCM U Craiova, CS Vâlcea, CSM Ploiești și CSM Focșani.

Iată clasamentul de la care se pornește în noua fază: 11-13. SCM Timișoara, CSM Tg. Jiu și SCM U Craiova 11 puncte (5/1), 14-15. CSM Ploiești, CS Vâlcea 9 p (3/3), 16. CSM GALAȚI 8 p (2/4), 17. CSM Focșani 7 p (1/5), 18. Laguna 6 p (0/6).

S-a stabilit și programul fazei a doua, iar gruparea gălățeană va juca astfel: CSM Galați - SCM U Craiova (sâmbătă, 27 ianuarie, ora 18:30), CSM Galați - CS Vâlcea (3 februarie), CSM Focșani - CSM Galați (10 februarie), CSM Ploiești - CSM Galați (2 martie), SCM U Craiova - CSM Galați (9 martie), CS Vâlcea - CSM Galați (16 martie), CSM Galați - CSM Focșani (23 martie) și CSM Galați - CSM Ploiești (29 martie).

La finalul fazei a doua se va trece direct la meciurile de play-out: locul 11 vs. locul 18, 12 vs. 17, 13 vs. 16 și 14 vs. 15.

"Ne așteaptă un cu totul alt campionat, în care nevoia de victorie este cu mult mai mare pentru fiecare echipă în parte. S-au făcut investiții tot mai mari în echipele din Liga Națională, iar aceasta obligă la cât mai multă concentrare asupra meciurilor ce vor urma. Pe finalul primei faze, putem spune că am avut evoluții mulțumitoare, pentru că am avut mulți tineri pe teren și am putut oferi o replică bună unor formații de top, ce participă și în cupele europene", a spus Florin Nini, antrenorul CSM Galați.

Primul meci, cu SCM U Craiova

Conform programării, CSM Galați are de jucat în primul meci din faza a doua cu SCM U Craiova chiar sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18:30, la Sala Sporturilor "Dunărea". Spre deosebire de majoritatea partidelor din prima fază, echipa gălățeană are șanse mult mai mari să obțină rezultate favorabile în aceste jocuri.

Totodată, au avut loc și câteva modificări în cadrul lotului. A fost reziliat contractul cu georgianul Guga Patashuri, iar în locul său au fost aduși alți doi jucători - un american și un român. Cele două transferuri vor fi anunțate în zilele următoare, când va fi confirmată și legitimarea sportivilor.

Citit 670 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2024 10:10

1 comentariu

  • postat de magis
    Joi, 25 Ianuarie 2024 13:00
    89.121.200.***
    Nini traieste pe alta planeta cind zice ca echipa asta a dat replici bune. E ca la Radio Erevan: "- E adevarat ca CSM Galati face meciuri ca in NBA, de peste 100 de puncte?" "Da, numai ca nu da 100 de puncte, ci le ia".
    1
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.