Miza financiară a fotbaliştilor de la Oţelul de a prinde un loc de play-off

Miza financiară a fotbaliştilor de la Oţelul de a prinde un loc de play-off
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Cinci puncte de recuperat în șase etape sună a misiune destul de dificil de îndeplinit pentru orice echipă, dar cât timp există șanse, există și speranțe

Deși ca poziționare în clasament ar trebui să se gândească mai mult la distanțarea față de locurile de baraj, Oțelul încă poate spera și la zona de play-off. De pe locul 12 în clasament, a devenit mai necesar ca niciodată pentru gălăţeni să câștige meciul de vineri, de pe teren propriu, cu FCU 1948 Craiova. Oltenii sunt și ei într-o postură asemănătoare, în sensul că încă mai speră la play-off, deși par a fi implicați mai mult în lupta din partea a doua a clasamentului.

În cele șase etape rămase de disputat, ar fi necesar ca Oțelul să câștige minimum patru meciuri, pentru a putea spera ca la finalul sezonului regulat să se afle între primele șase clasate. Mai mult, pe lângă aceste patru succese necesare, gălățenii au nevoie și de o serie favorabilă de rezultate indirecte.

De ce e importantă calificarea în play-off

Sunt mai multe aspecte ce contribuie la beneficiile de a te clasa pe un loc de play-off, dar cele mai importante sunt legate de situația financiară. În primul rând, clasarea pe locul 6 aduce din drepturile TV pentru sezonul următor suma de 2.100.000 de euro, iar locul 5 obţine cu 130.000 de euro mai mult. Pe când o clasare decentă, pe locul 9, să zicem, după disputarea jocurilor de play-out, ar aduce doar 1.500.000 de euro. Pentru o echipă precum Oțelul, care trăiește la limită din punct de vedere financiar, acest aspect este unul extrem de important. O diferență de câteva sute de mii de euro poate fi esențială în perspectiva bugetului pentru sezonul următor.

Al doilea aspect pozitiv ar fi cel de a juca cinci partide pe teren propriu cu stadionul plin, ceea ce generează alte beneficii importante din punct de vedere financiar. Vor fi, garantat, cinci meciuri acasă, iar în play-out ar putea fi doar patru. Pe lângă aspectul legat de numărul de jocuri, fiecare în parte ar atrage fanii să participe în număr cât mai mare la partide de un astfel de nivel. Iar dacă facem un calcul simplist de 50.000 euro profit pe meci, ar fi 250.000 euro de intrat în vistieria clubului, față de cel mult 150.000 (probabil chiar mai puțin) în cazul participării în play-out.

În al treilea rând, jucătorii ce pot fi vânduți vor avea o cotă de piață mai mare printr-o participare în play-off. Astfel, Pop, Maciel, Dur-Bozoancă, Miguel, Cisse sau alții ce se pot remarca și pot fi vânduți de Oțelul ar avea o cotă de piață mult mai mare.

De asemenea, poate fi luată în calcul și o calificare în cupele europene pentru Oțelul, fie prin intermediul campionatului, fie prin "Cupa României". Alt aspect ce ar atrage beneficii financiare consistente.

Per total, diferența între a participa în play-off şi a juca între ultimele zece echipe poate să fie și de un milion de euro, ceea ce înseamnă aproape o treime din bugetul pe un an al clubului.

Citit 5193 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 12:16

5 comentarii

  • postat de Mario
    Vineri, 09 Februarie 2024 08:58
    89.137.136.***
    Lăsați frate miza financiară,acum le au întrat și banii de la televiziuni,n ar tb să fie probleme,chestia este că dacă au pierdut azi cu Craiova,sunt la retrogradare,iar mult trâmbițatul atacant de culoare abia a venit și cine știe când va juca,să sperăm că nu în liga2,vom vedea ce va fi...
    0
    3
  • Joi, 08 Februarie 2024 10:26
    5.2.209.***
    Ce sa vezi la meciuri acasa? EGALURILE ETERNE? Ca sa ma enervez mai mult de banii pe bilet? Faceti spectacol doar in deplasare, acasa parca va razbunati de lipsa banilor jucand aiurea. In liga 2 puteti sa deschideti gratis portile studentilor ,elevilor si pensionarilor ca asta e tot publicul vostru
    7
    11
  • postat de ASCO
    Joi, 08 Februarie 2024 08:10
    194.105.20.***
    Este bine sa iti doresti, insa nu putem nega realitatea.
    Pana in momentul de fata am castigat 5/24.
    Cu acelasi lot, acelasi antrenor, acelasi stil de joc este improbabil sa castigam 4/6.
    2
    17
  • postat de Dorin
    Joi, 08 Februarie 2024 07:38
    194.105.20.***
    Otelul nu avea ce cauta in superliga, clubul este vulnerabil, se poate desfiinta oricand, plin de datorii din cauza unor salarii uriase, fara academie serioasa. Voi vorbiti de play off fara nico justificare, doar pentru ca antrenorul se "imbata" cu apa rece?
    18
    11
  • postat de Pitpalac
    Miercuri, 07 Februarie 2024 23:35
    86.124.200.***
    Iar visati cai verzi pe pereti total aiurea. Vorba aia, moarte sigura cu cobra, dar mai sigura cu Mobra. Visam la play-off cu o "mobra" la intrecere cu suzuki, kawasaki, honda....
    25
    21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.