Oţelul învinge entuziasmant Rapidul
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul învinge entuziasmant Rapidul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campioana României şi-a respectat aseară blazonul suflat în aur în vara acestui an: a învins-o la două goluri diferenţă pe una dintre cele mai bine cotate formaţii din ţară * Liviu Antal a fost omul meciului


 

OŢELUL GALAŢI - RAPID BUCUREŞTI 2-0 (1-0)

Meci disputat aseară în etapa a XVII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” - 10.000 de spectatori;

Au marcat: Antal 28’; Iorga 63’;

Cartonaşe galbene: Grahovac 82’ / Rui Duarte 62’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac - Râpă, Perendija, Ljubinkovici, Sălăgeanu - Neagu, Filip (80’ Paraschiv), Giurgiu - Antal, Pena (90+4’ Punosevac), Iorga (89’ Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.

RAPID: Coman - Creţu (33’ Rui Duarte), M. Antonio, Burcă, Bozovici - Teixeira (71’ Sburlea), Grigore, Grigorie - Roman (40’ Surdu), Pancu, Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Arbitru: Alexandru Deaconu (Bucureşti). Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare), Ionel Popa (Paşcani).


 

Meci de a fi sau a dispărea din plutonul fruntaş, mai ales după egalul de pe „Cluj Arena” şi eşecul de la Vaslui. Liga Campionilor trecuse cu zero puncte, aşa că Oţelului nu-i mai rămăsese decât şansa reabilitării în campionatul care i-a oferit ocazia de a ajunge în aceeaşi grupă cu Manchester şi Benfica. Fără Costin, Sîrghi, Ilie şi Benga, toţi la infirmerie, Dorinel a trebuit să-şi joace singura carte în centrul apărării pe Ljubinkovici, sârbul adus în vară ca fundaş stânga, dar cu piciorul stâng aproape inutilizabil din punct de vedere fotbalistic. Şi dă-i, şi luptă, dar mai ales în careul advers, acolo unde Iorga i-a iertat încă din primele 20 de minute pe giuleşteni. De două ori, în minutele 4 şi 17, spre disperarea colegilor săi. Jena defensivă a gălăţenilor era evidentă, dar şi norocul a jucat în roş-alb-albastru aseară. Poate că accidentaţii Neamţului nu stăteau degeaba în tribună, ci implorau Divinitatea.

Laurenţiu şi, mai ales, Liviu

Iorga n-a stat însă cu mâinile în sân şi s-a răzbunat ceva mai târziu, când a aşezat parcă manual mingea în vinclul porţii lui Coman. O făcuse cu capul, din 6 metri, pentru un 2-0 nesperat (63’). Povestea meciului de aseară are însă un personaj şi mai îndrăgit decât golgeterul din Babadag. Despre Liviu Antal este vorba. Blondul de pe dreapta a fost năucitor, a reuşit o prestaţie pentru care îţi vine să-l iei în vitrină, să-l iubeşti! A alergat şi-n faţă şi înapoi, a tras perfect cu stângul pentru deschiderea scorului (28’), apoi a centrat perfect pentru al doilea gol al campionilor. A fost minunat, trimiţând probabil, cu călcâiul, o depeşă spre tribuna oficială: îmi prelungiţi sau nu contractul? Omul, extrem de important şi în stagiunea precedentă, ar merita şi buletin de Galaţi. Şi nu numai el.

Para, trimis în faţa apărării

Interesantă la victoria emoţionantă de aseară, cu Rapidul, a fost şi şmecheria tactică a tehnicianului „oţelarilor”. Munteanu, văzând că defensiva scârţâie, l-a trimis pe veteranul Paraschiv în faţa lui Perendija şi Ljubinkovici, iar portiţele bucureştene spre buturile lui Grahovac s-au închis una după alta. Eh, aşa trebuie să arate o campioană!

Citit 2235 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2011 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.