Hurdubei rămâne, nu şi Parfenie

Hurdubei rămâne, nu şi Parfenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi se încheie cantonamentul din judeţul Bacău al grupării gălăţene, iar tehnicianul Grigoraş trebuie să tragă linie * Juniorul venit de la Willy Bacău poate fi o soluţie pentru retur şi rămâne în lot * Parfenie, sosit în probe de la Aerostar, îşi face bagajele *

Partida-test cu FCM Bacău de la Moineşti a confirmat multe dintre bănuielile antrenorului Petre Grigoraş, dar i-a adus în faţa ochilor şi alte semne de întrebare. Până la acest joc se mai derulaseră aproximativ două săptămâni de antrenamente, iar tehnicianul Oţelului şi-a monitorizat cu atenţie „marfa” avută la dispoziţie.

Oamenii pe care Grig a mizat în turul campionatului sunt în fruntea plutonului în această iarnă şi niciunul dintre ei nu-şi va pierde prea uşor statutul. Tineri precum Iorga sau Cârjă, creditaţi cu şanse reduse la titularizare în vară, au aceeaşi atitudine ca Paraschiv, Bourceanu şi Viglianti, poate cei mai buni „oţelari” în sezonul de toamnă. „N-am ce să le reproşez, se pregătesc exemplar”, spune antrenorul, mulţumit că nu şi-a pierdut pilonii din tur.

Ibeh şi Hurdubei, gata pentru Antalya

Noutăţile din lotul roş-alb-albaştrilor sunt puţine, dar interesante. Nigerianul John Ike Ibeh (23 de ani), încă în aşteptarea deciziei finale din partea Federaţiei Române de Fotbal - care trebuie să-l declare liber din cauza datoriilor financiare neonorate de clubul UT Arad - este o soluţie certă pentru primul unsprezece al Oţelului. Tehnic, cerebral şi destul de iute, africanul este o veritabilă lovitură!

Un alt jucător cu multe plusuri este Adrian Hurdubei (18 ani), fosta vedetă de la Willy Bacău demonstrând uşurinţă în manevrarea balonului şi capacitatea de a scăpa de adversar. „Ambii vor merge cu noi în Antalya şi vor rămâne în lot pentru retur. Sunt jucători buni”, îi laudă Grigoraş. Ibeh poate juca pe postul de mijlocaş stânga, dar se descurcă şi ca atacant, în timp ce Hurdubei poate juca oriunde în ofensivă.

Râpă, Elek şi Avram - cu multe plusuri

Un alt băcăuan testat în cantonamentul de la Târgu Ocna - fundaşul stânga Andrei Parfenie - nu pare să se ridice la pretenţiile echipei gălăţene şi astăzi va fi trimis acasă, la formaţia Aerostar din Liga a III-a. În schimb, juniorii aduşi de la echipa a doua a clubului gălăţean au toţi şanse foarte mari de a continua pregătirea de iarnă alături de Paraschiv şi compania.

Petrică Dragoş şi Schwartz, ambii foarte talentaţi, aşteaptă un semn din partea tehnicianului pentru a merge în Antalya, în timp ce Râpă, Elek şi Avram, tustrei în creştere de formă, sunt siguri că vor face parte din lot şi în cel de-al doilea stagiu al anului.

Explicaţie foto: Parfenie, Hurdubei şi Avram (de la stânga la dreapta), trei dintre jucătorii cu care antrenorul Grigoraş a lucrat în stagiul de la Târgu Ocna. Primul pleacă, al doilea rămâne, iar celălalt este un produs al Oţelului – aflat într-un progres evident

Citit 1984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.