Un transfer inexistent FCM Dunărea, datoare din senin

Un transfer inexistent FCM Dunărea, datoare din senin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tocmai gruparea care i-a lăsat locul în vara anului precedent, FCM Câmpina, îi pune mari probleme clubului gălăţean de Liga a II-a * Dunărea are de plătit 75.000 de euro, însă nu ştie pentru ce *

Povestea este simplă, însă plină de nereguli. Gruparea gălăţeană de Liga a II-a a testat în vara anului trecut un jucător de la FCM Câmpina, şi a dorit să-l transfere, dar până la urmă n-a obţinut acordul sportivului. Exista un soi de precontract între cele două cluburi, mai trebuia să semneze şi George Jecu, „marfa” acelei tranzacţii. Câmpineanul n-a acceptat oferta salarială a dunărenilor şi, cum echipa la care jucase până atunci fusese retrasă din campionat, a preferat să activeze în Liga a III-a, la AFC Clinceni.

Nemulţumit că pierduse nişte bani, preşedintele lui FCM Câmpina, Ştefan Chiţu, individ cu mare influenţă în fotbalul românesc, a trecut însă la atac.  

„O prostie!”

Dunărea a fost chemată în toamnă la Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, fiind acuzată că n-a achitat 75.000 de euro în contul transferului, dar a avut câştig de cauză. Până la urmă, Jecu nu fusese legitimat de echipa gălăţeană, deci era o hotărâre înţeleaptă.

„Ne-am mirat că am fost chemaţi la comisie pentru o asemenea prostie şi nici nu ne închipuiam că va mai urma ceva”, declară preşedintele clubului gălăţean, Auraş Braşoveanu (foto).

Ei bine, la începutul iernii cazul a ajuns la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal de la FRF, ultima instanţă din industria autohtonă cu mingea rotundă, iar situaţia s-a sucit la 180 de grade. FCM Dunărea are de achitat 75.000 de euro pentru un transfer închipuit! 

„Avem un dosar beton”

„Cum este posibil să se întâmple aşa ceva? Cei de la CAF au sfidat regulamentul! Transferul nu poate fi considerat realizat dacă la înregistrarea sa, pe lângă acordul în patru exemplare, nu este prezentat şi contractul dintre jucător şi clubul la care vine, or Jecu a declarat clar   că nu a semnat acordul de transfer şi nici contractul cu noi. Ca să nu mai spunem că FCM Câmpina nu ne-a trimis carnetul de jucător al lui Jecu, pentru că nici nu se punea problema”, a reacţionat Auraş Braşoveanu, care deja a alertat Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar şi DNA-ul.

„Am descoperit falsuri evidente în acest caz, avem un dosar beton şi, dovedind că în şedinţa CAF condusă de Dorin Sabău s-au încălcat flagrant regulamentele, vrem să-i dăm o mână de ajutor Federaţiei”, a adăugat şeful lui FCM Dunărea.

Explicaţie foto: Auraş Braşoveanu, supărat că o comisie a Federaţiei i-a obligat clubul să achite o sumă consistentă pentru un transfer inexistent

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.