Narcis Răducan, la lucru pentru Oţelul Galaţi

Narcis Răducan, la lucru pentru Oţelul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul conducător al grupării gălăţene ajută deocamdată echipa din postura de consilier al primarul Marius Stan, până când se va face trecerea la noul acţionariat


Cel desemnat de primarul Marius Stan ca urmaş al său la conducerea FC Oţelul, Narcis Răducan, a ajuns în Galaţi de marţi, când a şi asistat la antrenamentul echipei cu care, de altfel, a şi fost în cantonamentul din Olanda.

Deocamdată, pentru a fi numit oficial în postul de conducător al FC Oţelul, se aşteaptă clarificarea situaţiei în ceea ce priveşte trecerea clubului la alţi acţionari, până atunci desfăşurându-şi activitatea la echipă din postura de consilier pe probleme fotbalistice al primarului Marius Stan.

„Am făcut cunoştinţă cu jucătorii de acum o lună, pentru că cineva trebuia să stea lângă echipă în condiţiile în care domnul Marius Stan are o misiune mult mai importantă. Dânsul m-a delegat pe mine să fiu consilier pe probleme fotbalistice şi astfel să fiu alături de echipă. Sunt ceva probleme în ceea ce priveşte conducerea clubului, dar eu sper ca acestea să fie spre sfârşit. Deocamdată aceasta este misiunea mea aici (n.r. consilier al primarului), până se va clarifica trecerea la noul acţionariat. Pentru mine este mai puţin important ce scrie pe uşa biroului, contează doar să ajut echipa. La asta mă pricep cel mai bine, să pun la dispoziţia echipei tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie la nivelul ridicat la care a ajuns Oţelul, care va rămâne o echipă de temut chiar şi în aceste condiţii”, a declarat Narcis Răducan.

Promite aducerea unui atacant valoros

Acesta a părut foarte optimist în ceea ce priveşte viitorul apropiat al echipei, precizând că nu există nicio interdicţie la transferuri, aşa cum s-a spus în unele publicaţii în ultima vreme, având ca argumente cele două achiziţii din această vară, Liviu Băjenaru şi francezul Inkango. În plus, Narcis Răducan a promis că foarte curând vor mai fi făcute şi alte transferuri, dând ca certă aducerea unui atacant valoros.

„Se vor face şi transferuri, deja s-au perfectat două dintre ele şi în curând vor mai veni şi altele. Vom aduce cel puţin un atacant, dintr-un campionat important, şi eu cred că Oţelul va arăta ca o echipă foarte puternică. S-a prezentat foarte bine în pregătire, am întâlnit adversari foarte puternici, iar echipa a mers foarte bine. Nu ne aşteaptă un debut uşor, programul este destul de dificil, dar avem avantajul că s-a păstrat acelaşi nucleu de jucători, chiar dacă au plecat doi-trei dintre ei. Multe lucruri nu s-au schimbat, ceea ce este foarte bine. Sunt convins că, ajutaţi de noile achiziţii, va veni şi acel plus de calitate de care la un moment dat s-a văzut că e nevoie”, a mai spus Narcis Răducan.

Cadoul dorit de bun venit, victorie la Iaşi

Cel care practic este noul conducător al echipei roş-alb-albastre a mai spus că cel mai mult îşi doreşte limpezirea apelor la vârful clubului, iar de la jucători aşteaptă să-i facă cadou de bun-venit o victorie duminica viitoare, în prima etapă, în meciul din deplasare cu CSMS Iaşi. „Îmi doresc în primul rând ca apele să se limpezească şi să ştim fiecare ce avem de făcut. Apoi problemele se vor rezolva pentru că, din fericire, Marius Stan a lăsat un club foarte bine organizat, a reuşit să pătrundă cu Oţelul în galeria marilor echipe din fotbalul românesc şi sper să rămânem cel puţin la acest nivel. După cum se ştie, s-a făcut publică strategia pe termen mediu şi lung, va fi la Galaţi un stadion nou, ultramodern, iar noi ne vom ridica la înălţimea investiţiilor şi a speranţelor suporterilor. Sunt convins că vom rămâne o echipă care se va bate mulţi ani de-acum încolo cel puţin la un loc de cupele europene. Pe termen scurt, cel mai frumos cadou pe care mi-l pot oferi băieţii la venirea mea la Oţelul este un început cu dreptul la Iaşi şi să aşteptăm apoi cu încredere primul meci de pe teren propriu, cel cu Rapid, când voi face cunoştinţă şi oficial cu suporterii noştri”, a mai spus Narcis Răducan.

Dorinel Munteanu este pesimist

Antrenorul Dorinel Munteanu şi-a spus din nou nemulţumirea legată de faptul că nu i-au fost aduşi jucători noi pe posturile considerate deficitare, spunând că, având actualul lot, nu-şi poate fixa alt obiectiv decât cel de a se evita retrogradarea.

„Suntem în ceaţă la nivel de conducere şi de strategie. Eu nu ştiu absolut nimic din ce se întâmplă la acest nivel, e posibil să mă trewzesc brusc cu 5-6 jucători plecaţi. Peste câteva zile începe campionatul şi tot nu s-au perfectat transferurile dorite. În aceste condiţii, nu putem să ne propunem alt obiectiv decât evitarea retrogradării. Dacă vrei să ai o echipă competitivă, este clar că trebuie să ai jucători de valoare cu care să completezi lotul, dar la noi se merge foarte greu, suntem în suferinţă”, a declarat Dorinel Munteanu.

 

Citit 2854 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.