EHF vrea Galaţiul în Europa!
Foto: Antrenoarea Alexandrina Soare mizează că şi din toamnă Galaţiul va fi în Liga Naţională / Foto: Ilie Stan A.A.F.

EHF vrea Galaţiul în Europa!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat echipele înscrise în viitorul sezon al Cupei Cupelor, printre care se numără şi HC Oţelul Galaţi, ocupanta locului cinci la finele sezonului trecut de Ligă Naţională. Fără să aibă habar de problemele apărute la echipa de pe malul Dunării, oficialii de la EHF au informat că HC Oţelul Galaţi este calificată direct în turul trei al Cupei Cupelor!

În cazul în care toate convulsiile financiare şi chichiţele legale îşi vor găsi o rezolvare fericită, atunci nu HC Oţelul Galaţi, care este un club ca şi desfiinţat, va evolua în cupele europene.

Gruparea Danubius Galaţi, finanţată de Primărie, va avea dreptul de a reprezenta România în Europa, cu condiţia primordială ca Federaţia Română de Handbal să dea undă verde preluării locului de Ligă Naţională de la defuncta Oţelul.

În cazul în care minunea se va produce şi handbalul gălăţean va fi prezent şi din toamnă în primul eşalon, atunci va avea şi misiunea de a reprezenta România în Cupa Cupelor. Prezentă direct în turul trei la tragerea la sorţi (de pe 24 iulie) a meciurilor din Cupa Cupelor, HC Danubius ar putea avea şansa întâlnirii unui adversar mai modest, din ţări precum Grecia, Cipru, Portugalia, Macedonia sau Cehia. Dacă norocul nu va fi însă de partea trupei pregătite de profesoara Alexandrina Soare, atunci s-ar putea duela cu o echipă provenită din grupele preliminare ale Ligii Campionilor.

Click aici pentru a vedea lista cu posibilii adversari din Cupa Cupelor

Citit 1619 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.