Noul sezon i-a prins pe cei de la Oţelul tot cu problemele nerezolvate

Noul sezon i-a prins pe cei de la Oţelul tot cu problemele nerezolvate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Oţelul va debuta duminică seară în noul campionat al Ligii I fără a-i putea folosi pe jucătorii veniţi în această vară, interdicţie dictată din cauza neplăţii datoriilor * Din acelaşi motiv, penalizarea cu două puncte este iminentă

Niciodată nu a mai început Oţelul un sezon în condiţii atât de nesigure ca acum. Cei din interiorul clubului spun că negocierile privind preluarea clubului de către un nou acţionariat sunt foarte avansate, însă întârzierea finalizării dincolo de momentul startului în Liga I are efecte crunte. Actualii acţionari n-au dat drumul la plata datoriilor, iar cei din club susţin că din acest motiv Liga Profesionistă de Fotbal le-a trimis joi seară o adresă prin care erau informaţi că jucătorii aduşi la echipă în această vară nu pot fi legitimaţi până nu se fac plăţile şi implicit nu au drept de joc, cel puţin pentru prima etapă.

De asemenea, se menţine ameninţarea penalizării cu două puncte, sancţiune care încă nu a fost oficializată, pentru că încă nu s-au epuizat toate căile de recurs ale FC Oţelul, dar şansele de a se mai amâna această depunctare scad tot mai mult, apropiindu-se de zero.

Narcis Răducan, cel desemnat să treacă în fruntea conducerii executive după preluarea Oţelului de către alţi acţionari şi aflat deocamdată în postura de consilier al primarului Marius Stan pe probleme de fotbal, a declarat că în urma adresei primite de la LPF a fost nevoit să oprească negocierile pe care le avea pentru aducerea de noi jucători. "Suntem nevoiţi să stopam şi celelalte negocieri pentru realizarea de noi transferuri. Este posibil să pierdem două puncte, situaţie de neacceptat, dacă nu se vor lua urgent măsurile care se impun”, a declarat Răducan.

Costin: "Cred sută la sută că batem la Iaşi"

La conferinţa de presă de ieri, antrenorul Dorinel Munteanu şi căpitanul echipei, Sergiu Costin, s-au arătat resemnaţi cu gândul că încep noul sezon de la minus două puncte. „Este un lucru nemaiîntâlnit să-ţi faci rău cu mâna ta. Trebuie să câştigăm la Iaşi, să trecem pe plus. Ne afectează şi interdicţia de a-i folosi pe jucătorii aduşi recent, nu ştiu dacă aş fi început cu ei la Iaşi, dar sigur ar fi fost în lot. În aceste condiţii, îmi este greu să vorbesc despre un obiectiv pentru acest campionat”, a declarat Dorinel Munteanu.

Costin a admis că el şi coechipierii sunt afectaţi de iminenta depunctare, sperând ca acest lucru să nu se simtă la finalul campionatului. „Ne afectează, deşi nu este vina noastră, dar ştim că trebuie să gândim pozitiv. La cum simt eu echipa, cred sută la sută că batem la Iaşi”, a spus căpitanul Oţelului, care şi-a prelungit recent contractul până în vara anului viitor.

Cel mai probabil, Oţelul va începe meciul de la Iaşi în următoarea formulă: Grahovac - Râpă, Perendja, Costin, S. Ilie - Filip, Giurgiu - Iorga, Stromajer, Buş - Pena. Lipsesc din cauza problemelor medicale Didi şi Neagu.

Şi cei din Iaşi au mari probleme

Nici adversara Oţelului din prima etapă, CSMS Iaşi, nu este ocolită de probleme serioase. Mijlocaşul gălăţean Ciprian Milea, care aştepta joi să fie declarat jucător liber, nu va putea juca împotriva fostei sale echipe, pentru că soluţionarea cazului său a fost amânată. Gado, Onofraş şi Petrovici au refuzat prelungirea contractelor, nemulţumiţi de clauzele ce le erau impuse, în timp ce Bădic, Nalaţi şi Ciucur sunt accidentaţi.

Partida CSMS Iaşi - Oţelul Galaţi din prima etapă a Ligii I este programată duminică seară de la ora 19.00 şi va fi televizată de Digi Sport.

Citit 2125 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.