Autodistrugere! Criza se acutizează la Oţelul

Autodistrugere! Criza se acutizează la Oţelul
Bruce Inkango nu s-a descurcat deloc cât a jucat în centru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Antrenorul Dorinel Munteanu a schimbat jumătate de echipă faţă de partida precedentă de campionat, iar efectul a fost dezastruos: joc foarte slab şi doar meci egal cu ultima clasată

Oţelul Galaţi – Gloria Bistriţa 1-1 (0-1)

Meci disputat sâmbătă, la Galaţi; spectatori 4.000

Au marcat: Stromajer '64, respectiv Markisio '29

OŢELUL: Brăneţ - Râpă, Benga, Perendija, Ljubinkovici - Filip (Neagu '46), Giurgiu - Iorga (Vinglianti '46), Inkango, Buş (Stromajer '59) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

GLORIA: Dolha - Peteleu, Kanon, Tudose, Cafasso - Romario, Anton (Enescu '72) - Ayza, Predescu (Layo '66), Markisio - Curtuiuş (Feher '57). Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonaşe galbene: Benga '15 / Curtuiuş '38, Ayza '58, Romario '71, Tudose '76

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Zoltan Szekely, Octavian Şovre (asistenţi) - Eduard Ioniţă (rezervă)


Ce dezamăgire au trăit suporterii Oţelului sâmbătă seară! Nici măcar când adversară a fost ultima clasată n-au avut parte de prima victorie a sezonului pe teren propriu.

Deşi se declarase mulţumit de jocul formaţiei sale cu o etapă înainte, antrenorul Dorinel Munteanu a surprins cu modificări masive în „11”-le de start, efectul fiind stricarea unui mecanism care părea să înceapă să funcţioneze. Au apărut alţi patru jucători printre titulari, plus mutarea lui Inkango în centru, ca mijlocaş ofensiv în spatele vârfului, acestea au fost mutările lui Munteanu care s-au dovedit neinspirate. Francezul, fotbalist care impresionase în jocurile anterioare ca mijlocaş dreapta, n-a mai putut să-şi pună în valoarea una dintre calităţile sale de bază, viteza, în spaţiul aglomerat din centrul ofensivei, devenind una din numeroasele mâini moarte ale Oţelului în prima repriză, doar Giurgiu şi Benga mişcând cât de cât. Consecinţa a fost un joc mediocru, doar cu o singură ocazie în jumătate de meci, la un şut al lui Giurgiu, din afara careului.

Bistriţenii au profitat de nesperata anemie a Oţelului şi au deschis scorul cu o execuţie măiastră a lui Markisio din unghi închis, la colţul scurt, la doar două minute după ce Brăneţ apărase un penalti executat de Predescu.

Stromajer – golul 1.000

Dorinel Munteanu a făcut două schimbări în debutul părţii secunde, cu Viglianti şi Neagu aruncaţi în luptă, ambii intrând în meci foarte bine. Bruce Inkango a revenit pe flancul drept, dar abia după ce s-a făcut şi a treia schimbare Oţelul a început să joace acceptabil. Stromajer a egalat dintr-o lovitură liberă, dar n-a avut parte de o bucurie deplină pentru golul 1.000 al echipei sale în prima ligă, Pena (min. 69 – bară) şi Inkango de două ori ratând de puţin reuşita victoriei. "Din păcate, nu ştiu ce mare valoare a mai avut acest gol astăzi. Îl dedic familiei, care a fost astăzi alături de mine", a precizat fotbalistul, aflat la primul său gol sub tricoul roş-alb-albastru. Oţelul nu mai marcase un gol direct dintr-o lovitură liberă din 2010!

Din nou, erori de arbitraj

Oţelul a fost la al patrulea meci la rând când se dictează penalti împotriva sa. Arbitrul Ovidiu Haţegan a arătat punctul cu var destul de uşor la un presupus fault al lui Ljubinkovici, însă nu a luat aceeaşi decizie şi în sens invers în minutul 56, la scorul de 0-1, la un henţ în careu, la fel ca în minutul 59, când Viglianti a fost tras de tricou cu ambele mâini de un adversar.

Dorinel: „Nu meritam nici egalul”

Antrenorul Dorinel Munteanu a explicat numeroasele schimbări din echipa de start prin faptul că n-a fost mulţumit de randamentul formaţiei sale în jocul precedent, cel cu Pandurii, deşi după acel meci declara că echipa sa a jucat foarte bine.  „N-am fost mulţumit la acel meci, Neagu a jucat modest şi de aceea l-am schimbat, i-am explicat. L-am dus pe Bruce în centru pentru cã am vrut sã forţez puţin faza ofensivã. Poate că dupã trei ani şi jumătate m-a lãsat şi feelingul de a arunca în luptă cei mai în formă jucãtori”, a declarat Munteanu. Acesta a mai spus că echipa sa nu merita nici un punct. „Am făcut un joc foarte slab, chiar şi in a doua repriză. Suntem într-o criză profundă, nu ne mai iese nimic, este un blocaj psihologic al jucătorilor, pentru că una facem la antrenamente şi altceva la joc. Am câştigat un punct, după joc nu-l meritam. Ne-am creat ocazii în a doua repriză din întâmplare”, a adăugat antrenorul Oţelului.

Primul meci fără Marius Stan

Primarul Marius Stan, fost director general al clubului, nu s-a aflat în tribune la jocul de sâmbătă seară, fiind pentru prima dată când nu asistă la un meci al Oţelului pe teren propriu în ultimii şapte ani. Surse din anturajul acestuia susţin că absenţa lui Stan a reprezentat modul său de a protesta pentru felul în care cei din combinatul ArcelorMittal tergiversează negocierile de cedare a clubului către noi acţionari.

În schimb, din tribune n-au lipsit cei trei jucători cu accidentări serioase, Didi, Sârghi şi Silviu Ilie, acesta din urmă deplasându-se în cârje. Revenirea lui Sârghi după cumplita accidentare la cap din finalul jocului cu CFR Cluj a fost salutată de galeria de la Peluza Nord, care a afişat un bannerul cu mesajul „Cristian Sârghi – sacrificiu, devotament, respect”.

Citit 1437 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.