Gluma se îngroaşă la Oţelul: Cel mai slab start din ultimii 24 de ani
Foto: Foto: Sorin Pană

Gluma se îngroaşă la Oţelul: Cel mai slab start din ultimii 24 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • După şapte etape, Oţelul are obţinute pe teren doar cinci puncte * Doar în 1988 - 1989, când s-a retrogradat, a fost un început de campionat mai slab ca acum

Pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale găseşte echipa roş-alb-albastră într-o situaţie greu de imaginat înaintea startului de sezon chiar şi de către pesimiştii cu brevet. În şapte etape, Oţelul a obţinut pe teren numai 5 puncte, din două egaluri şi o victorie, bilanţ care aduce trupa care câştiga campionatul acum doi ani în situaţia de fi ameninţată serios cu retrogradarea.

Chiar şi dacă se face abstracţie de penalizarea de două puncte, sancţiune care nu se ştie încă clar dacă va fi anulată, Oţelul este în clasament pe locul 14, imediat deasupra poziţiilor retrogradante doar datorită golaverajului superior bistriţenilor.

O singură dată în istorie a avut Oţelul un start mai slab ca cel de acum în prima ligă, în toamna anului 1988, când după şapte runde se reuşise doar o victorie şi un egal. Antrenor era Cornel Dinu, iar la finalul sezonul echipa gălăţeană a retrogradat.

Un bilanţ la fel de sărac ca cel de acum, după şapte runde, s-a înregistrat o singură dată, în 1994, iar de atunci Oţelul nu a mai avut un început de campionat atât de negru.

Pauză de vindecat rănile

Chiar dacă situaţia din clasament este mai mult decât îngrijorătoare, Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul, îşi păstrează încrederea că echipa va ieşi cât de curând din această pasă proastă. "Nu cred că o să ajungem să ne luptăm la retrogradare, echipa aceasta a luat titlul în urmă cu doi ani. Ne-au plecat câţiva jucători, dar nu am pierdut foarte mulţi faţă de formaţia care se bătea pentru campionat în 2010", a declarat Răducan.

Printre motivele de optimism ale celor din club şi ale fanilor se află şi programul avantajos din următoarele patru etape, cu adversari mai accesibili: Viitorul Constanţa (acasă), CS Turnu Severin (deplasare), FC Braşov (acasă) şi Concordia Chiajna (deplasare). Un altul îl reprezintă întreruperea campionatului pentru două săptămâni, venită la timp pentru a se încerca oprirea declinului. „Ne prinde foarte bine această pauză, sunt foarte multe lucruri de pus la punct, în special pe faza defensivă, unde au fost mari probleme în ultimele meciuri”, a spus antrenorul Viorel Tănase.

Se apropie revenirea lui Didi

De asemenea, odată cu trecerea celor două săptămâni fără meciuri, se apropie momentul revenirii pe teren al unuia dintre cei mai importanţi jucători ai Oţelului, brazilianul Cleidimar Magalhaes „Didi”, după operaţia de menisc la care a fost supus în vară. Golgheterul din ediţia trecută de campionat va reveni la sfârşitul acestei luni. „Mă simt mai bine, am fost la un control la medic, săptămâna trecută, la Bucureşti şi totul decurge mai bine decât se preconiza. Abia aştept să revin pe teren, să-mi ajut echipa, îmi e dor de fotbal”, a declarat Didi.

În plus, pentru următoarea partidă de campionat vor mai reveni alţi trei jucători absenţi la ultimul joc. Mardare, Cârjă şi Buş, care au fost indisponibili cu Steaua, vor putea fi folosiţi de Tănase în etapele viitoare.

Marian Căpăţînă, Marian Săvăstru

Citit 2245 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.