Primele concluzii după Danubius - CSM Bucureşti 22-28: "Trebuie să avem răbdare"
Foto: Ucraineanca Iryna Glibko a impresionat pozitiv la debutul în tricoul celor de la Danubius Galaţi / Foto: Ionatan Ţuţu

Primele concluzii după Danubius - CSM Bucureşti 22-28: "Trebuie să avem răbdare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Duminică, de la ora 11.00, în deplasare, elevele Alexandrinei Soare vor întâlni SCM Universitatea Craiova, în etapa a II-a a Ligii Naţionale

Primul meci oficial disputat de handbalistele de la Danubius Galaţi, pierdut (scor 22-28) în compania puternicei echipe CSM Bucureşti, a scos în evidenţă trei carenţe majore în tabăra pregătită de Alexandrina Soare: lipsa pregătirii fizice a jucătoarelor nou-sosite, slaba concentrare în fazele de finalizare şi spaţiile lăsate libere în defensivă.

„Ne aşteptam ca debutul să fie dificil. Numai cine nu e conştient de valoarea echipei CSM Bucureşti şi de a noastră la ora actuală nu se aştepta la un meci greu. Noi am spus că ne dorim să câştigăm, dar jocul a fost dificil şi teoretic şi practic. Au fost şi lucruri bune pe teren, dar şi mai puţin bune. Cât timp condiţia fizică ne-a permis, am prestat un joc bun. Cel mai slab punct pentru noi au fost aruncările din situaţii de unu la unu cu portarul advers. Am ratat 19 astfel de faze clare de gol. Aici vorbim despre greşeală individuală şi lipsă de concentrare”, a declarat antrenoarea de la Danubius, Alexandrina Soare.

„Cred că este un început promiţător”

Una dintre cele mai experimentate handbaliste ale Danubiusului, centrul Daciana Curtean, a preferat să privească partea plină a paharului. La acest capitol, ucraineanca Iryna Glibko - atât timp cât puterile au ţinut-o - poate fi considerată un real câştig pentru echipa gălăţeană. „Nu am reuşit un meci bun. Probabil că emoţiile au fost mai mari decât în alte meciuri. Cred totuşi că este un început promiţător, chiar dacă unii nu se aşteptau să pierdem. După ce am trecut de această confruntare, când fetele noi au văzut ce înseamnă un meci la Galaţi, unde este un public fantastic, sper ca în celelalte confruntări să fie mult mai degajate”, a punctat Curtean.

Punctul pe i l-a pus chiar antrenorul celor de la CSM Bucureşti, Vasile Mărgulescu, care consideră că „echipa din Galaţi este mult slăbită faţă de sezonul trecut”.

Duminică, cu SCM Craiova

Handbalistele gălăţence sunt nevoite să uite rapid eşecul cu CSM Bucureşti, pentru că duminică le aşteaptă o nouă confruntare dificilă, în deplasare la SCM Universitatea Craiova. „Încercăm să remediem până la meciul cu Craiova ce se mai poate. O să punem accent pentru confruntarea viitoare pe apărare. Dacă încasezi 30 de goluri este greu de crezut că poţi să marchezi 31. Încercăm ca la Craiova să luăm cât mai puţine goluri şi să înscriem cu unul mai mult, dar şi acolo va fi foarte dificil”, a punctat Alexandrina Soare, cu menţiunea că fanii handbalului gălăţean şi conducerea clubului trebuie să dea dovadă de răbdare: „Sunt convinsă că îmbunătăţiri vor apărea de la meci la meci. Trebuie să avem cu toţii răbdare, asta este rugămintea mea, pentru că o echipă nu se formează într-o săptămână sau două, ci este nevoie de ani”.

Partida SCM Craiova - HC Danubius Galaţi se va disputa duminică, la Filiaşi (sala polivalentă din Craiova nu este încă finalizată), cu începere de la ora 11.00. Federaţia Română de Handbal i-a delegat pentru acest joc pe arbitrii Stark/Ştefan (Bucureşti/Prahova).

* În prima etapă a Ligii Naţionale feminine de handbal s-au mai înregistrat rezultatele: Corona Braşov - „U” Jolidon Cluj 40-27, HCM Baia Mare - HCM Roman 24-19, România tineret - Dunărea Brăila 22-31 şi CSM Ploieşti - SCM Craiova 25-25. Partida HC Zalău - Oltchim Rm. Vâlcea a fost amânată pentru 12 septembrie.

Citit 1661 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.