Grig, ascute-ţi vârfurile!

Grig, ascute-ţi vârfurile!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum Tănasă şi Pena, principalele piese din atacul „oţelarilor”, sunt „stricate”, tehnicianul formaţiei gălăţene de Liga I trebuie să improvizeze * Elek şi Dragoş, doi băieţi care împreună fac 40 de ani, ar fi variantele de rezervă, dar cel mai probabil Grigoraş îl va scoate în faţă chiar pe omul cu banderolă, Paraschiv *

Marian Tănasă a căzut în luptele cu podeaua dură din sala de sport a Hotelului „Măgura” din Târgu Ocna. Marius Pena s-a trezit din senin cu o durere insuportabilă în zona inghinală, problemă care l-ar putea ţine în tribună la primul meci oficial pe 2009. Aceştia sunt principalii atacanţi centrali ai Oţelului, alţi doi, Emil Jula şi Daniel Stan, fiind vânduţi în vara anului precedent.

Cu cine va ataca antrenorul Petre Grigoraş în partida de sâmbătă, cea în care adversarul se numeşte Gaz Metan Mediaş, şi care se va baricada ca pe vremea lui Ştefan cel Mare şi Mircea cel Bătrân? Soluţiile „de avarie” sunt puţine şi greu de luat în calcul pentru o partidă care trebuie neapărat câştigată.

Labukas, nici vorbă

Prima variantă se numeşte Robert Elek, un jucător de aproape 21 de ani, o eternă speranţă a clubului dunărean. Sâmbătă, el a jucat bine împotriva Rapidului, şi-a cunoscut şi aplicat foarte bine rolul de pivot, dar singura sa hibă – asta-i problema universală a vârfurilor de atac! – se numeşte lipsa poftei de gol.

Tadas Labukas, revenit după împrumutul de şase luni din Azerbaidjan, a prins o jumătate de oră în amicalul de zilele trecute şi parcă a ţinut să mai puncteze o dată de ce Grigoraş s-a dispensat în vară de serviciile sale. Ambiţios peste măsură, poate chiar exaltat, lituanianul a şi călcat pe minge la un moment dat. E clar, nu poate asigura alternativa în faţa porţii adverse!

Para, mai ţii minte meciul cu FC Naţional?

Dragoş Petrică, iată un alt nume pentru avanposturi, un talentat sportiv de 19 ani care s-a călit în tur la echipa a doua a clubului, dar pentru care fotbalul mare deţine încă destule secrete.

„Din cauza problemelor medicale din această iarnă, a trebuit mereu să gândesc altă variantă de prim unsprezece. După accidentarea lui Pena, va trebui să caut altceva”, a comentat tehnicianul roş-alb-albaştrilor, necăjit că nu i-a mers jucăria cum trebuie.

Aşadar, n-ar trebui să surprindă pe nimeni dacă sâmbătă îl vom vedea pe însuşi căpitanul Gabriel Paraschiv pe post de atacant central, o funcţie pe care veteranul Oţelului a exploatat-o la maxim când a avut ocazia.

În august 2006, Para a reuşit un hat-trick în poarta lui FC Naţional, chiar din poziţia de „suliţă”. 

Ex. Foto: Gabi Paraschiv (stânga) ar putea juca sâmbătă, cu Mediaşul, rolul de pivot în careul adver

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.