Fotbalul gălăţean are viitor: Şase juniori la loturile naţionale
Foto: Alexantru Tudorie, unul dintre cei mai promiţători juniori gălăţeni la ora actuală

Fotbalul gălăţean are viitor: Şase juniori la loturile naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai promiţători jucători, dintre cei peste 600 de juniori gălăţeni legitimaţi, provin de la Oţelul şi FCM Dunărea


După titlul câştigat de Oţelul în ediţia 2010-2011 cu o echipă bazată pe un nucleu de fotbalişti crescuţi la Galaţi (Sîrghi, Ilie, Neagu, Iorga sau Râpă), noi generaţii de fotbalişti talentaţi sunt tot mai aproape de contactul cu marea performanţă. „În 2012 au fost în vederile acţiunilor de selecţie ale lotului naţional aproximativ 20 de juniori gălăţeni. Şase dintre aceştia au evoluat şi în partide oficiale. Moglan, Tudorie şi Dajbog (16 ani), de la Oţelul, plus Ghiocel (18 ani), Moroşan şi Ion (ambii 17 ani) de la FCM Dunărea”, a precizat Aurică Drăgan, antrenorul federal zonal care se ocupă cu urmărirea juniorilor talentaţi şi propunea lor la loturile naţionale.
Tudorie, Moglan şi Dajbog au evoluat constant în echipa naţională a României U17, existând şi interes din partea unor cluburi din străinătate pentru primii doi. La doar 16 ani, Tudorie se antrenează deja cu prima echipă, iar împreună cu Dajbog şi Moglan face parte din lotul echipei „satelit” a Oţelului. De asemenea, cei trei juniori de la FCM Dunărea selecţionaţi la echipele naţionale, Ghiocel, Moroşan şi Ion, au fost promovaţi la prima echipă, având evoluţii apreciate în actualul sezon al ligii secunde.

Infrastructură şi antrenori

La ora actuală, Galaţiul are două terenuri sintetice cu gazon atestat UEFA şi nocturnă, la „Siderurgistul” şi „Dunărea”, plus patru terenuri sintetice mici, la baza Siderurgistul. Cu gazon natural există două terenuri la baza „Zoltan David”.
„S-a îmbunătăţit infrastructura faţă de anii precedenţi, e loc şi de mai bine, mai ales că primarul de acum, Marius Stan, a promis că va acorda o atenţie sporită sportului”, a mai spus Aurică Drăgan.
Galaţiul are în jur de 20 de antrenori de copii şi juniori cu licenţa A, plus încă trei cu licenţa B. „La nivelul antrenorilor, oraşul nostru stă foarte bine, avem mulţi antrenori pricepuţi şi preocupaţi de ceea ce fac”. Oraşul nostru dispune de aproximativ 600 de copii şi juniori (între 6 şi 19 ani) la FC Oţelul, FCM Dunărea, Liceul cu Program Sportiv, Steaua Dunării şi Junior. „Existenţa a două baze de pregătire cu nocturnă favorizează mărirea numărului orelor de pregătire”, a punctat Drăgan.
Cu 34 de ani de experienţă în spate, profesorul Aurică Drăgan a declarat că ar trebui ca metodele de antrenament să se concentreze mai mult înspre formarea individuală a jucătorilor decât pe rezultatele echipelor. „Cred că trebuie să fie în atenţia cluburilor gălăţene procesul de formare al jucătorilor de valoare şi mai puţin în formarea unor echipe pe categorii de vârstă. Trebuie acordată atenţie sporită celor talentaţi, prin mai multe antrenamente, chiar şi individuale şi promovarea la o categorie de vârstă mai înaintată”.

Juniori de perspectivă

La categoria de vârstă 1998 a intrat în vederile echipei naţionale mijlocaşul central Istrate de la Oţelul, iar la '99 mijlocaşul stânga Izvoreanu (Dunărea), fratele fotbalistului de la Volin Luţk. În ceea ce priveşte juniorii A şi B, care pot ajunge într-o vreme ceva mai scurtă în prim-planul fotbalului gălăţean, există perspective în special la FC Oţelul. Echipele de juniori A şi B se află pe podium în campionatul zonal, cu şanse mari de a se califica în play-off. Auraş Gohoreanu (mijlocaş stânga), Mihai Adăscăliţei (mijlocaş ofensiv), Daniel Vicol (portar), Cosmin Stoian (mijlocaş dreapta), Marius Manea (mijlocaş central), Eduard Dumitru (atacant), Cezar Chilindar (atacant) sau Andrei Cazacu (fundaş central) reprezintă doar o parte dintre fotbaliştii promiţători ai Oţelului.

Citit 4407 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 16:17

5 comentarii

 • postat de vio
  Joi, 03 Ianuarie 2013 09:28
  ar face bine ca managerii de la otelul sa se uite si spre juniorii din curtea lor, si sa schimbe mai des antrenorii intre ei ca unii au relatii de prietenie cu parintii si promoveaza doar copii cu pile si relatii. poate gasesc niste antrenori care nu sunt corupti .. stim ca in felul acesta fotbalul are de suferit copii talentati sunt dati deoparte.rusine lor
  0
  0
  Raportează
 • postat de vio
  Luni, 31 Decembrie 2012 10:14
  acest antrenor federal numit aurica dragan niciodata nu a lucrat fara bani ,ati zice ca e normal sa fie asa ,dar ascultati in continuare, AMINTITIVA DE SALBERO UNDE LA BAGAT IN SAPA DE LEMN PE BEZMAN .BEZMAN ERA COTIZATORUL ,EI ,ADICA EL SI IOAN NICU D-ZEU SAL IERTE
  ,MUNCEAU CU COPII SI CAND II VINDEAU MAI DEPARTE ,BEZMAN NU AVEA DREPTUL LA NIMIC,DESI EL FINANTA ,ECHIPAMENTE ,COMPETITII,CANTONAMENTE ETC.PANA A AFLAT ASTA SI IA DESFIINTAT ,DE FACUSE PE PORTUL ROSU NUMAI ECHIPAMENT ARUNCAT
  ACUMA ARE SALAR DE LA :FACULTATE,FRF.AJF,SPAGA DE LA COPII DIN SUB ORDINEA NIVELULUI FEDERAL ,ETC.CE SELECTIE A FACUT LA GALATI SA DEA UN EXEMPLU DATA SI ANUL ,EI NU STIU DECAT SA FURE COPII ALTORA CARE MUNCESC GRATIS DE LA NIVELE MAI MICI.IN GALATI NU SUNT DECAT CLUBURILE MENTIONATE DE AURICA? GRESIT D-LE SUNT CLUBURI CARE NU AU UNDE FACE PREGATIRE CU COPII SI NU SUNT PUTINI LA NR.SUNT EVIDENTIATI ANTRENORII SCOLITI DE AURICA LA UNIVERSITATE SI CARE SUNT CUMETRI,NASI,FINI,ETC.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vio
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 16:02
  antrenor federal care ii selectioneaza doar pe cei care ii deschid usa cu capul.mai ales la juniori1998.e depasit total .
  0
  0
  Raportează
 • postat de vio
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 15:58
  anumiti antrenori chiar trebuie sa fie schimbati.selectie facuta pe pile mai ales la juniori c.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigi
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 08:47
  Pentru ceea ce se doreste la Otelul, acest numar de juniori e foarte mic. Trebuie lucrat mai atent, trebuie eliminat nepotismul, spaga, pilele de la loturile de juniori ai Otelului. Inca se practica lucruri urate la aceste echipe, si nu valoarea e principalul criteriu dupa care se fac echipele. Domnule Raducan, trebuie acordata o atentie sporita, trebuie dati afara multi antrenori de la centrele de copii si juniori.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.