Specialist de import. Antrenor sârb pentru puştii gălăţeni
Foto: FOTO: Sorin Pană

Specialist de import. Antrenor sârb pentru puştii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Srdjen Rodnic a venit din ţara unde baschetul este cel mai popular sport ca antrenor coordonator la Phoenix Galaţi


Dorind să crească calitatea muncii de iniţiere a copiilor, managerul clubului de baschet Phoenix Galaţi, Florin Nini, a adus din Serbia un tânăr antrenor, Srjen Rodnic (25 de ani), care să coordoneze activitatea de la cel mai mic nivel ca vârstă, grupele de baby-baschet şi minibaschet, până la juniorii Under 14.

„Îl recomandă valoarea. Vine de la un club din Novi Sad, cu care noi colaborăm de ani de zile, dintr-un oraş în care baschetul înseamnă totul, sunt nu mai puţin de 20 de cluburi în acel oraş. Am demonstrat de-a lungul anilor că metodica a fost bună la club, s-a lucrat cu simţ de răspundere, la nivel de juniori nu este foarte important numărul de titluri, cât contează faptul că acest club produce alimentând echipele naţionale, există continuitate. Astfel, clubul nostru a devenit recunoscut în Serbia, asta l-a şi convins pe Srdjen să vină să ne ajute, în prima fază pentru trei luni. Un antrenor din Serbia vine la un club doar dacă acesta club din punctul lui de vedere reprezintă ceva”, a declarat Florin Nini.

Profesor pentru antrenorii gălăţenii

Pe lângă activitatea directă de la antrenamente cu sportivii, Rodnic a fost adus şi pentru perfecţionarea tehnicienilor din club. „Sunt foarte bucuros să mă aflu aici. Ştiam că aici se lucrează foarte bine şi am decis că e momentul pentru o nouă provocare pentru mine. Vin dintr-o ţară în care baschetul este pe primul loc ca popularitate, am avut şansa să învăţ de la cei mai buni antrenori şi vreau să împărtăşesc din experienţa mea celor de la Phoenix”, a declarat antrenorul sârb.

Totodată, Nini consideră această achiziţie ca un nou pas într-un proiect foarte ambiţios. „Îmi doresc ca aducerea unui antrenor sârb valoros să reprezinte o cărămidă pusă în construcţia unei idei mai mari, unică în România, Este vorba de înfiinţarea unei Academii, pe care nu o putem realiza deocamdată din lipsa resurselor financiare adecvate”, mai spus managerul Phoenix.

În acest moment, în România doar o singură grupare în afară de Phoenix, un club din Bucureşti, a mai apelat la un antrenor sârb special pentru activitatea la nivel de copii şi juniori.

Părinţii care vor să-şi ducă copiii către baschet şi să beneficieze de această oportunitate a instruirii cu Srdjan Rodnic pot trece la fapte în fiecare week-end. Selecţiile celor cu vârsta între 6 şi 12 ani se fac sâmbăta şi duminică la sala Colegiului Mihail Kogălniceanu,  între orele 10-13, iar la sala „Florin Balaiş” (ex- Puşkin) sâmbăta între orele 14-18 şi duminica între 9 şi 14,00. Taxa lunară este de 65 de lei.

Citit 1411 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2013 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.