Gălăţeanca Elena Andrieş "se va bate pentru medalii la JO 2016"

Gălăţeanca Elena Andrieş "se va bate pentru medalii la JO 2016"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi are doar 18, iar senioratul în haltere începe la 20, Elena a concurat de la egal la egal cu fete de 25 de ani


Halterofila Elena Andrieş, legitimată la CSŞ Galaţi, a dat prima sa lovitură într-o competiţie de amploare a seniorilor, deşi este încă junioare. Luni seară, la Campionatul European din Albania, Andrieş a cucerit trei medalii în concursul categoriei 48 de kg. La stilul smuls a ridicat din prima încercare 78 kg., a doua încercare a fost la 81 kg, pe care a ratat-o, dar a reuşit să o ridice la treia, performanţă cu care a obţinut medalia de argint.

La celălalt stil (aruncat), a intrat parcă prea sigură pe ea şi a ratat la 93 kg prima încercare, greutate pe care a fixat-o la a doua. A sărit peste 95 kg, preferând la ultima încercare să rişte la 98 kg. A reuşit, performanţă cu care a luat bronzul european la acest stil. Tot cu medalie de bronz a fost recompensată în clasamentul la total, cu 179 kg. De remarcat că la total medaliata cu argint a avut tot 179 kg, dar gălăţeanca a fost pe locul trei doar pentru că a avut o greutate corporală mai mare doar cu 30 de grame faţă de adversară.

Elena Andrieş a împlinit 18 ani în septembrie 2012 şi mai are încă un an şi jumătate de juniorat. În acest sport, abia de la 20 de ani se trece la seniorat, putându-se concura la „tineret” până la 23 de ani. Câştigătoarea titlului european, italianca Pagliaro, are 25 de ani, aproape şapte mai mult ca Andrieş.

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a lăsat să se înţeleagă că Andrieş putea mai mult în acest concurs, punând cele două ratări pe seama lipsei de experienţă.

„Era loc şi de mai bine, dar pentru Elena e foarte bine ce a reuşit, având în vedere că e junioare şi încă are nevoie să capete mai multă experienţă în astfel de concursuri. O va acumula până la Jocurile Olimpice din 2016, unde cred că se va putea bate pentru medalii”, a spus Nicu Vlad.

Andrieş a fost descoperită şi formată de antrenorii Costel Dimofte şi Mihai Nicolae. Elevă în clasa a 11-a la Liceul Sportiv, a trecut în toamna trecută de la lotul naţional de junioare la cel olimpic.

Citit 859 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.