Inspiraţia lui Grigoraş: Ambii marcatori ai Oţelului au fost titularizaţi în ultimul moment
Foto: Foto Sorin Pana

Inspiraţia lui Grigoraş: Ambii marcatori ai Oţelului au fost titularizaţi în ultimul moment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul s-a impus sâmbătă cu 2-0, antrenorul roş-alb-albaştrilor mărturisind că a decis titularizarea celor doi marcatori în ultimul moment * Echipa gălăţeană s-a distanţat mult de zona retrogradării, urmează meciul crucial din semifinala Cupei României


Cunoscut ca un antrenor adept al fotbalului ofensiv şi spectaculos, Petre Grigoraş n-avea cum să fie mulţumit cu bilanţul de doar patru goluri marcate de echipa sa în precedentele şase partide, astfel că a continuat căutarea unei soluţii şi de data aceasta a găsit-o.

A încercat în premieră şi varianta cu Astafei vârf împins, iar de data acesta a fost inspirat. Fotbalistul ce fusese folosit doar ca mijlocaş de bandă şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 55, cu o pivotare de vârf autentic în mijlocul careului, cu fundaş în spate, urmată de finalizare cu şut lângă bară, după ce în ultimul minut al primei reprize Stromajer deschisese scorul. Pe lângă golul marcat, Astafei a mai reuşit şi execuţia meciului (min. 82), şut violent de la aproximativ 30 de metri în bara transversală, iar Oţelul a bifat primul joc oficial din 2013 în care înscrie mai mult de un gol.

După meci, Grigoraş a mărturisit că, după cum au mers lucrurile la antrenamentele din săptămâna premergătoare jocului, cei doi marcatori în mod normal n-ar fi fost printre titulari: „Doi jucători n-ar fi fost în primul 11, am fost inspirat când m-am hotărât în ultimul moment să-i titularizez”.

Grig a refuzat să facă nominalizări, dar a fost dat de gol de directorul general Narcis Răducan: „Este vorba de cei doi marcatori, asta da inspiraţie”.

La ambele goluri, pasa decisivă a venit de la Iorga, jucătorul pentru care Oţelul a cerut Stelei un milion de euro, iar Narcis Răducan n-a ratat ocazia să trimită noi săgeţi către antrenorul steliştilor, Laurenţiu Regecampf, cel care spusese că e penibil ca un jucător de la o echipă de pe locul 12 să coste atât de mult. "Mă bucur pentru această victorie, mai ales că vine la fix, înaintea unui meci foarte important, cel de joi, din Cupă. Jucătorii au făcut spectacol, e ceea ce ştie cel mai bine Grigoraş să antreneze şi poate de asta avem jucători de peste un milion de euro chiar dacă suntem pe locul 12”, a declarat Răducan.

Potul cel mare e Cupa României

În urma victoriei de sâmbătă, Oţelul şi-a cam încheiat socotelile în Liga I, distanţându-se zdravăn, la minim 6 puncte, de locurile retrogradante, indiferent de rezultatul meciului de astăzi dintre CSMS Iaşi şi Viitorul Cosntanţa. Astfel, toată atenţia este mutată pe Cupa României, singura variantă de a se ajunge în cupele europene, meciul tur al semifinalei cu Petrolul (joi, la Galaţi) fiind considerat crucial pentru acest sezon de către Grigoraş. „Echipa începe să se apropie de ce vreau eu să jucăm, important este să se vadă asta şi joi. Urmează un meci crucial pentru noi, va fi extrem de greu pentru că, valoric, Petrolul are un lot peste al nostru”, a spus Grigoraş.


OŢELUL - CS SEVERIN 2-0

Meci disputat sâmbătă seară, în etapa a 26-a din Liga I; spectatori: 3.500

Au marcat: Stromajer 45’, Astafei 55’

OŢELUL: Grahovac - Cojoc, Sârghi, Benga, Murgoci - Neagu (Antunes 82’), Costin, Paraschiv (Marquinhos 68’) - Iorga, Astafei, Stromajer (Gazale 72’). Antrenor Petre Grigoraş

CS SEVERIN: Panagopoulos - Dănănae, Tătaru, Asanovic, Dzhalilov - Olah (D. Stoica 68’), Hasanovic, Vranjkovic, Velcovici (15 Neacşa 53’)  - Fl. Costea, Tole (M. Roman 60’). Antrenor Ionel Gane

Cartonaşe galbene: Paraschiv 7’, Stromajer 32’, Sârghi 70’, respectiv  Neacşa 59’ şi 74’, Dănănae 87’, Costea 88’

Cartonaş roşu: Neacşa 74’

Arbitri: Lucian Rusandu - central, Ed. Ungureanu şi B. Gheorghe - asistenţi.

Citit 1391 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.