Emulaţie la cote maxime: Oţelul se pregăteşte de meciul sezonului
Foto: Foto: Sorin Pană

Emulaţie la cote maxime: Oţelul se pregăteşte de meciul sezonului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toată suflarea „oţelară” a intrat în febra jocului cu Petrolul de joi seară din semifinalele Cupei României, ultima şansă a roş-alb-albaştrilor de a fi prezenţi sezonul următor în cupele europene


 

La aproape doi ani distanţă de la „finala campionatului” cu Timişoara, Galaţiul fotbalistic se pregăteşte din nou de un meci mare, în care îşi pune la bătaie mândria, valoarea şi viitorul european. Jucătorii, staff-ul tehnic, oficialii şi suporterii Oţelului aşteaptă cu nerăbdare ceea ce îşi doresc a fi meciul vieţii: joi seară cu Petrolul, manşa tur a semifinalei din Cupa României. Cu toate că Petrolul a câştigat ultima întâlnire din campionat, scor 1-0, Oţelul a fost echipa mai bună, iar principalul avantaj al gălăţenilor pentru semifinală îl reprezintă experienţa acumulată în ultimii doi ani în astfel de confruntări cu miză uriaşă.

„Este un meci la care ne gândim încă de când s-a tras la sorţi şi e normal să fie aşa pentru că ne poate salva întreg sezonul”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

Antrenorul Petre Grigoraş a declarat la finalul partidei cu CS Severin că îşi doreşte o victorie fără gol primit. „Sigur că ar fi ideal să câştigăm meciul cu Petrolul fără să primim gol, dar este o dublă manşă şi ne vom lupta până la capăt pentru calificare”, a spus „Grig”, care a adăugat în glumă că cel mai bun scor pentru Oţelul în acest meci ar fi 10-0.

Unul dintre liderii vestiarului, Gabriel Paraschiv, îşi doreşte să-şi încheie cariera la Oţelul cu singurul trofeu de pe plan intern care le lipseşte roş-alb-albaştrilor. „Pentru mine e un obiectiv primordial. Aş vrea să câştigăm Cupa României pentru că ar fi încununarea unei generaţii frumoase”, a spus „Para”.

Giurgiu şi Popescu, incerţi în continuare

Cei doi absenţi din ultimul meci al gălăţenilor, Giurgiu şi Popescu, sunt în continuare incerţi pentru jocul de joi cu Petrolul. Ambii au acuzat aceeaşi problemă medicală, leziune fibrilară, iar la antrenamentul de astăzi ar trebui să intre la parametri normali şi în funcţie de cum se simt vor primi verdictul pentru meciul din Cupă.

Mobilizare pentru suporteri

Fanii Oţelului au declanşat în mediul online o amplă campanie de mobilizarea pentru acest joc, chemându-i pe gălăţeni la meci şi la sprijin pentru pregătirea unei coregrafii speciale în tribune. „Toţi cei care vor să ajute la pregătirea coregrafiei din meciul ce îl vom juca împotriva celor de la Petrolul pot face donaţii la Crama Suporterilor, care se află în Centru, în zona «Nespălata», în spatele barului 365. Vă rugăm în acelaşi timp să vorbiţi cu cât mai mulţi prieteni, colegi, vecini, iar joi să fim cât mai mulţi cu putinţă în Peluza Nord, în tot stadionul. De asemenea, vă rugăm să fiţi prezenţi în peluză cu o oră înainte de începerea meciului”, se arată în comunicatul de mobilizare a fanilor de pe site-ul acestora, www.dunareabatrana.ro.

Citit 1642 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.