Interviu cu Petre Grigoraş, antrenorul principal al FC Oţelul: „Transferuri sau rezilierea contractului meu”

Interviu cu Petre Grigoraş, antrenorul principal al FC Oţelul: „Transferuri sau rezilierea contractului meu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul pune presiune pe acţionariatul clubului, ameninţând că pleacă de la echipă dacă nu se fac schimbări semnificative în lotul de jucători


Revenit în Galaţi la o lună după intervenţia chirurgicală în care i s-a implantat un stimulator cardicac, antrenorul Petre Grigoraş a explicat ce condiţii trebuie să fie îndeplinite pentru a continua cu Oţelul şi din sezonul următor. Tehnicianul roş-alb-albaştrilor îşi doreşte stabilitate financiară şi mai multe schimbări la nivelul lotului pentru a se lupta în sezonul următor pentru un loc de cupă europeană. În cazul în care condiţiile sale nu vor fi acceptate, „Grig” afirmă ca va pleca de la echipa gălăţeană.

 

-Cum vă simţiţi?

-Foarte bine, nu sunt 100%, e clar că încă mai sunt nişte sechele, dar în general, foarte bine. Din vară voi fi apt să-mi reiau activitatea. Vacanţa e făcută pentru elevi, nu pentru mine.

 

-Ce s-a întâmplat mai exact? Au fost acumulări de-a lungul timpului sau din cauza tensiunii dinainte de meciul cu Braşov, când s-a speculat că ar fi fost ceva probleme cu acţionariatul?

-A fost o chestie patologică nedescoperită din timp. Din păcate pentru colectiv s-a întâmplat acum şi n-am putut fi aproape de echipă în momente importante. Am avut voie să ma uit la meciuri, le-am urmărit pe toate şi am ţinut permanent legătura cu cei din stafful tehnic.

 

-Jucătorii n-au prea avut milă de inima dvs., cam la toate meciurile au fost răsturnări de scor…

-Mi-au pus la încercare inima, să vedem dacă rezistă sau nu. Jucătorii au procedat perfect, ei au dat cel mai mare ajutor. Mi-au dat momeală că sunt morţi, apoi şi-au revenit şi au dovedit că sunt caractere adevărate. Totuşi, ca să îţi îndeplineşti un obiectiv important, o clasare pe un loc de cupă europeană, mai trebuie mult. Lotul trebuie completat obligatoriu. Au plecat jucători valoroşi care au câştigat titlul şi au venit unii în locul lor, care nu s-au adaptat. Cu ei nu te poţi lupta la mai mult.

 

- Să fie aduşi jucători de valoare în vară e doar o dorinţă sau chiar o condiţie impusă conducerii?

- Categoric este şi o condiţie impusă. Nu mai sunt novice în meseria de antrenor şi nu mai accept orice fel de condiţii. Am venit cu scopul clar de a readuce Oţelul la vârf, acolo unde a fost. Pentru asta este nevoie de schimbări în lot. Este clar că fără investiţii, seriozitate şi fără să existe un grup unit nu se poate face performanţă.

 

-Aţi avut o discuţie cu cei din conducerea clubului? Care ar fi planurile?

-N-am discutat cu nimeni de mai multă vreme, a fost o perioadă în care şi dânşii m-au lăsat. Am fost în convalescenţă şi au avut răbdarea să mă lase să-mi revin. Nu-i nimeni din partea acţionariatului în Galaţi ca să pot discuta. Trebuie să ne gândim înainte de a se termina campionatul la ce va urma. Dacă se vrea ceva serios ar fi o mare bucurie pentru mine şi pentru toată suflarea roş-alb-albastră.

 

-Dacă nu va fi un proiect serios, vă gândiţi să plecaţi?

-Categoric, nu voi accepta să stau într-o situaţie cu jucători nemulţumiţi, neplătiţi la timp, cu un lot fără speranţă să te lupţi pentru un loc de cupă europeană. În această situaţie ar trebui să ajungem la un numitor comun să reziliem contractul cu orice preţ.

 

-La momentul actual sunteţi mai aproape sau mai departe de Galaţi?

-Momentan sunt în Galaţi, dar nu ştiu dacă şi din sezonul următor. Mai am contract pe încă un an cu Oţelul, singurii care pot încheia înţelegerea sunt patronii. Din câte am auzit, n-am discutat personal, dânşii vor să continui încă un sezon, dar nu pot să accept în orice condiţii.

 

Citit 2620 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.