Competiţie pentru copii: Cupa „Axis Libri” la şah, un real succes

Competiţie pentru copii: Cupa „Axis Libri” la şah, un real succes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursul de şah în aer liber pentru copii sub 12 ani, Cupa „Axis Libri”, din cadrul ediţiei a cincea a festivalului cultural cu acelaşi nume, s-a încheiat cu succes. Ideea concursului i-a aprţinut directorului festivalului, Ilie Zanfir. Cu participarea a zeci de copii din Galaţi şi Brăila, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, competiţia s-a bucurat de aprecierea părinţilor celor participanţi, dar şi a spectatorilor, fiind catalogat, de cei care au asistat, drept „cel mai frumos concurs de şah din Galaţi”.

La categoria de 12 ani a câştigat Andrei Axin, urmat de Bogdan Strat, ambii de la Şah Club Galaţi, iar la fete s-a impus Raluca Cioroi (Diana Galaţi). La 10 ani locul 1 a fost ocupat de Cristian Coca (Şah Club), cu şase puncte din tot atâtea posibile, podiumul fiind completat de Samuel Ghimpu (Genius) şi Eduard Toma (Diana). La fete, aceeaşi categorie, a câştigat Andra Angheluţă (Şah Club).

Categoria de 8 ani a fost câştigată de Octavian Panţuru (Genius), urmat de David Macovei (Şah Club) şi Andrei Marin (Genius). Tot de la Genius a fost şi câştigătoarea la fete, Raisa Vulpe.

De asemenea, au participat şi copii începători, unde cel mai bun a fost David Dascălu, de la Şcoala Nr.29, urmat de Andrei Bosmaga (Şcoala Nr. 34) şi Dragoş Bucă (Şcoala Nr. 13). La fete, proba începătorilor a fost câştigată de Miruna Daria Motoc (Şcoala Nr. 28).

Citit 2730 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.