Conducerea FC Oţelul SA confirmă că Fiscul a pus sechestru pe club. Datoriile depăşesc 5 milioane de euro!

Conducerea FC Oţelul SA confirmă că Fiscul a pus sechestru pe club. Datoriile depăşesc 5 milioane de euro!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape o săptămână de la apariţia în mass-media a primelor informaţiilor despre instituirea de către ANAF a sechestrului asigurator asupra conturilor şi bunurilor FC Oţelul, în sfârşit s-au sinchisit şi acţionarii clubului să lămurească cât de cât suporterii cu un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.

Astăzi, la prânz, pe site-ul official al clubului a fost postat un comunicat semnat “Conducerea SC Fotbal Club Oțelul SA”, al căruit conţinut în redăm integral:

“Informațiile potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală ar fi instituit un sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare și a drepturilor de transfer ale jucătorilor sunt reale.

Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obținute de către angajați (jucători de fotbal, antrenori și o parte din restul angajaților). Suma totală calculată, inclusiv majorări și penalități de întârziere se ridică la 22.400.000 lei.

Aceștia au desfășurat activitatea în baza unor convenții civile, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor.

Este vorba de o neînțelegere în ceea ce privește interpretarea legii, reprezentanții ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.

Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situație care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toți angajații.

Decizia ANAF a fost contestată administrativ, ea urmând că până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată și în instanță. Vom solicita și ridicarea sechestrului asigurător, pentru a ne putea desfășura activitatea.”

Citit 1194 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.