Conducerea FC Oţelul SA confirmă că Fiscul a pus sechestru pe club. Datoriile depăşesc 5 milioane de euro!

Conducerea FC Oţelul SA confirmă că Fiscul a pus sechestru pe club. Datoriile depăşesc 5 milioane de euro!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape o săptămână de la apariţia în mass-media a primelor informaţiilor despre instituirea de către ANAF a sechestrului asigurator asupra conturilor şi bunurilor FC Oţelul, în sfârşit s-au sinchisit şi acţionarii clubului să lămurească cât de cât suporterii cu un punct de vedere oficial referitor la acest subiect.
Astăzi, la prânz, pe site-ul official al clubului a fost postat un comunicat semnat “Conducerea SC Fotbal Club Oțelul SA”, al căruit conţinut în redăm integral:

“Informațiile potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală ar fi instituit un sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare și a drepturilor de transfer ale jucătorilor sunt reale.
Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obținute de către angajați (jucători de fotbal, antrenori și o parte din restul angajaților). Suma totală calculată, inclusiv majorări și penalități de întârziere se ridică la 22.400.000 lei.
Aceștia au desfășurat activitatea în baza unor convenții civile, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor.
Este vorba de o neînțelegere în ceea ce privește interpretarea legii, reprezentanții ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.
Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situație care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toți angajații.
Decizia ANAF a fost contestată administrativ, ea urmând că până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată și în instanță. Vom solicita și ridicarea sechestrului asigurător, pentru a ne putea desfășura activitatea.”

Citit 1133 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 15:10

3 comentarii

 • postat de Gimy
  Miercuri, 12 Iunie 2013 15:09
  Eu ma crucesc atunci cand citesc cele doua mesaje de mai jos. Cum poate cineva comenta fara sa citeasca articolul. CUm e vorba de Stan, baietii setati incep sa il injure. Oameni buni, cititi macar primele randuri si apoi comentati, macar mimati ca stiti despre ce e vorba in articol. Domane fereste, ce va face la partid, va tampeste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Prostan si Bran
  Miercuri, 12 Iunie 2013 14:49
  Jenant!
  ..cum spunea de obicei primarul atunci cand se afla intr-o situatie asa :)) Cati bani s-au sifonat din cele 2 mil.asigurate de Mittal pentru fiecare an,oare ? Inaltii angajati ai clubului au incasat salarii legale cu state de plata in regula si pot face dovada oricand(o sa-l vedem pe domnul Stan si altii din clica ce justificari are) dar ce fac ceilalti angajati cu conventii civile ca unii dintre jucatori si antrenori care incasau din mana o suma considerabila iar pe conventie o alta evident mai mica.La aceste se adauga sumele platite si nefiscalizate cum ar fi "cotizatia" data antrenorilor de copii si juniori vreme de multi ani de catre parintii care isi duceau odraslele la fotbal in speranta ca vor ajunge ceva de capul lor.Vi-l mai amintiti pe Domnul Primar pe la caminele de batrani facand donatii de dregoste mare ce are pentru parul alb !? Cate masini de spalat material monetar a cumparat pentru domnii la senectute?
  Desfatare in furaciuni,betii si alte sindrofii de partid si de stat(nu de plata!) au facut angajatii,fotbaliatorii si antrenorii deopotriva cred ca numai DNA-ul si DIICOT-ul ne va alina in curand, asta daca Justitia in continuare va scotoci pe gaolani astia si nu ne va da praf in ochi cu cate 3 ani de inchisoare pentr Jijilava pentru jafuri nationale.Orice gainar ia trei ani de inchisoare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Statescu
  Miercuri, 12 Iunie 2013 13:33
  Voi, sefilor de club si patronul lu' peste trajit, mancati kkt cu polonicul !!! Va bateti joc de clubul asta napastuit si de oamenii din "orasul" asta, la fel de blestemat. Sa va manance viermii de vii, retardatilor !!! stan, primarele, nu-i strain de degringolada asta !?!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.