UPDATE / Întâlnire boicotată de Remus Pascu: Reprezentantul patronatului a fugit din faţa suporterilor

UPDATE / Întâlnire boicotată de Remus Pascu: Reprezentantul patronatului a fugit din faţa suporterilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a răspuns afirmativ invitaţiei, actualul director executiv al Oţelului nu s-a prezentat la întâlnirea cu fanii echipei * Primarul Marius Stan a răspuns întrebărilor venite din partea fanilor şi a lansat o serie de acuzaţii pentru cei care s-au ocupat de club în ultimul an


Fanii Oţelului au primit acceptul din partea tuturor părţilor pentru o întâlnire cu fostul director general, Marius Stan, actualul primar al oraşului, plus un reprezentant al The Nova Group, firma care deţine pachetul majoritar de acţiuni. Din partea patronatului şi-a anunţat prezenţa Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul. Totuşi, acesta s-a răzgândit peste noapte şi a fugit din faţa unei întâlniri cu suporterii gălăţeni. „Dacă n-a mai venit înseamnă că au ceva de ascuns”, a spus Leonard Gâbu, unul dintre fanii prezenţi la întâlnirea din sala de conferinţe a stadionului.

În schimb, şi-au făcut apariţia Marius Stan (primarul oraşului), Narcis Răducan (managerul sportiv) şi Gabriel Viglianti (directorul sportiv). Printre suporteri s-a aflat şi Virgil Neagu, cel mai în vârstă dintre cei care au asistat, căruia i-au dat lacrimile din cauza situaţiei actuale de la club.

„Am dat curs invitaţiei suporterilor în calitate de primar al oraşului, nu de altceva. Eu n-am fost niciodată patronul echipei, ci doar un angajat în funcţia de director general. Mi-am dat demisia de la club fix cu un an înainte, pe 12 iunie. N-am luat parte la negocierile cu Adamescu, dar a venit la recomandarea mea, lucru pentru care mă fac vinovat. N-aş fi crezut că al treilea cel mai bogat om din România ar ajunge să nu investească nici măcar un cent. Dacă nu e dispus să investească, să se dea la o parte, că sunt alţii care vor!”, a început Marius Stan discuţia.

„TNG trebuie să răspundă!”

Fostul director general al Oţelului i-a întrebat public pe reprezentanţii TNG câţi bani au investit până acum. Starea clubului e mai primejdioasă ca niciodată, cu sechestrul pe jucători şi conturi blocate, iar fobtaliştii sunt neplătiţi şi daţi afară din apartamente după ce nu s-au plătit chiriile. „Jucătorii nu au unde să stea în acest moment şi sunt neplătiţi de mai multă vreme. Clubul a fost lăsat cu peste şapte milioane de euro în conturi şi într-un timp foarte scurt s-a ajuns în situaţia în care se vorbeşte de insolvenţă. Cei de la TNG trebuie să răspundă! Sunt convins că organele abilitate îi vor trage la răspundere. Primăria a contribuit cu 500.000 de euro anul trecut, dar ei ne-au dat bannerele jos de la stadion. Le-am cesionat gratis baza Siderurgistul pe încă cinci ani. E păcat că a ajuns pe mâna lor până şi baza Ancora, la care am muncit atât timp cu multe sacrificii”, a adăugat Stan.

Referitor la sechestrul pus de ANAF pe jucători şi conturile blocate, Stan a precizat că sunt mai multe cluburi în aceeaşi situaţie a datoriilor.

„Există precedente, cum ar fi Dinamo şi Astra, care au trecut prin situaţii asemănătoare şi au câştigat în instanţă. ANAF a speculat o breşă din Codul Fiscal, dar n-ar trebui să fie probleme, pentru că altfel tot sportul ar intra în colaps, nu doar Oţelul”.

Protest masiv organizat de fani

Suporterii prezenţi la şedinţa de la stadion au promis un protest de amploare împotriva patronatului. „Ne vom uni cu toţii pentru a înlătura răul de la club, nu pot fugi de noi. Pe lângă Liga Suporterilor vor participa şi alte sindicate, va fi un protest cum n-a mai fost niciodată în Galaţi”, a spus Valentin Tudose, preşedintele Ligii Suporterilor Gălăţeni.

Citit 2325 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.