Debandadă la echipa de fotbal Oţelul Galaţi! Jucătorii, evacuaţi din apartamente
Foto: Giurgiu şi Astafei, două piese de bază ale Oţelului, vor rămâne pe drumuri

Debandadă la echipa de fotbal Oţelul Galaţi! Jucătorii, evacuaţi din apartamente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Fotbaliştii sunt daţi afară din case, cantonamentele de vară nu sunt plătite, iar ANAF-ul a intrat cu pixul în vistieria clubului

Mai mulţi dintre jucătorii şi oficialii Oţelului vor ajunge în stradă, în condiţiile în care patronul clubului nu a achitat de mai multe luni datoriile către complexul rezidenţial în care aceştia stau cu chirie. Deja administratorul complexului a sistat alimentarea cu apă a apartamentelor şi a sigilat locuinţele ocupate de fotbalişti. Printre locatarii afectaţi se numără jucătorii străini Didi, Marquinhos, Joao Felipe, Grahovac, Stromajer, Ljubinkovici, Gazale, dintre care mare parte  trăiesc cu familiile lor, dar şi jucători români, Giurgiu, Astafei, Iorga sau Filip, aflaţi în aceeaşi situaţie. Cei mai mulţi dintre ei se află momentan în vacanţă şi nu sunt în Galaţi, dar vor avea mari probleme la revenirea în oraş. Reunirea lotului pentru noul sezon este programată luni, 17 iunie.
"Oţelul are către noi mai multe luni de chirie neachitată. Din câte ştiu eu, nici măcar utilităţile nu le-au plătit. Din partea noastră, singurul mod de înţelegere ar fi să ne plătească datoriile şi, eventual, câteva luni de avans. Nu este pentru prima dată când a apărut o sincopă de acest gen. Atunci ne-au promis că nu se va mai ajunge în situaţia asta, dar iată că s-a întâmplat din nou. Este un lucru foarte urât din punctul meu de vedere. Ar trebui să-şi respecte cuvântul dat”, a explicat Constantin Dumitriu, unul dintre patronii complexului de locuinţe în care stau jucătorii Oţelului.

Nici cantonamentele nu sunt plătite

Narcis Răducan, managerul general al clubului roş-alb-albastru, a precizat că problemele cu întârzierea plăţilor la Oţelul nu sunt doar la chiriile fotbaliştilor, ci şi la cantonamentele pentru pregătirea de vară. „Nu este normal ce se întâmplă. Am încercat din răsputeri împreună cu Viglianti să păstrăm vestiarul unit, în ciuda problemelor existente. Nu s-au plătit chiriile de mai multe luni, nu s-au plătit nici cantonamentele în care ar trebui să ne pregătim pentru noul sezon. Încercăm să găsim soluţii pentru ca jucătorii să poată reveni în linişte din vacanţă”, a spus Răducan.
În plus, jucătorii nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni, iar restanţele sunt şi mai mari când vine vorba de primele de joc. Încă din luna decembrie a anului trecut figurează bonusuri financiare pe care, conform regulamentului de ordine interioară, jucătorii ar trebui să le încaseze.

ANAF-ul, pe urmele taxelor din 2005-2008

Nu numai chiriile sunt problematice pentru patronatul fostei campioane a României. Nici ANAF-ul nu iartă clubul de la malul Dunării. Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, patronatul dă însă de înţeles că oficialii statului ar fi interpretat total greşit legea.
“Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obţinute de către angajaţi (jucători de fotbal, antrenori şi o parte din restul angajaţilor). Suma totală calculată, inclusiv majorări şi penalităţi de întârziere, se ridică la 22.400.000 lei.
Este vorba de o neînţelegere în ceea ce priveşte interpretarea legii, reprezentanţii ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.
Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situaţie, care este cvasigenerală în fotbalul românesc. Decizia ANAF a fost contestată administrativ, urmând că până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată şi în instanţă”, se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului.

Citit 2948 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 18:01

10 comentarii

 • postat de ciprian
  Vineri, 14 Iunie 2013 15:25
  in fiecare saptamana apare cateceva,mariusica nu mai stie ce sa scorneasca,ii pare foarte rau ca nu mai este cu clica lui la otelul(lori,tofan,hagioclu)
  0
  0
  Raportează
 • postat de ciprian
  Vineri, 14 Iunie 2013 15:23
  ba asta e manevra lui mariusica,sa bage bete in roate lui adamescu
  0
  0
  Raportează
 • postat de willy
  Joi, 13 Iunie 2013 14:51
  Macar de erau mai buni si aveau ceva rezultate, dar asa ... Si de ce chirie in apartamente de lux, la care probabil o chirie e destul de scumpa - un apartament cu 2 camere nu e de ajuns? Banuti de masini schumpe si cluburi fitoase au saracii futbolisti - uhhh, deja imi este mila de ei. Sa mergem sa ii vedem la nunta lui Bute cum isi vor etala saracia.
  Iar nea Toti Dumitriu, sa fie tras la raspundere pentru mastodontul din Tiglina 1 care trebuia finalizat de vreo 2 ani. Ori ai bani sa termini ce ai inceput, ori daca nu sa il darame si apoi sa plateasca si amenda. Da traim in Romanica unde coruptia este la putere, iar smecherii din politica fac ce vor.
  Pe cand si la noi o revolutie ca in Turcia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de COS CA
  Joi, 13 Iunie 2013 14:30
  Al doilea patron al ansamblului rezidential, esteeeeeeeeeeeee?!
  Un alt viceprimar, in functie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Microbistii si oportunistii
  Joi, 13 Iunie 2013 13:52
  "Constantin Dumitriu, unul dintre patronii complexului de locuinţe în care stau jucătorii Oţelului"... spuneti clar, Titi Dumitriu, fostul viceprimar, fost sef de filiala de partid la BR, pedelist de frunte. Sa nu ne fie rusine sa spunem lucrurilor pe nume: se ard ei intre ei, inclusiv politic. Ca daca-l intreaba Stan pe Dumitriu cum sta cu unele taxe si impozite locale... Vorba aia, ei se ard pe orgoliile lor dar pe banii nostri, iar noi ne inflamam ca prostii. Hai sa fim seriosi, Galatiul duce lipsa de o echipa in care sa nu fi intrat atatia venetici si profitori. Poate-i mai bine ca decedeaza Otelul, sa se-nvete si suporterii sa sustina numai ceea ce merita, nu toti chiscarii... Putina circumspectie si spirit critic nu strica...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Harcea-Parcea
  Joi, 13 Iunie 2013 10:11
  Alo, conducerea clubului dar masuri cand luati impotriva unor antrenori la copii care vin anesteziati in aburi de alcool? Sa fie cintrolati cu fiola ca doar au contract individual de munca si ei nuu? Daca nu stiu buchie sa le citesca cineva din club obligatiile din contract, asa mai invata si ei ce e munca ca dupa aia au pretentii de academii de fotbal.
  Saptamana trecuta am asistat la un antrenament la copii de 2003 si l-am vazut pe Mastacan mai mult sprijinit de gard iar copii se tot uitau lung.Are niste aere de vedeta stelist ca nici vecinii nu-l cunosc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 13 Iunie 2013 09:50
  dle Ciprian MK cand un jucator vine sa joace la Otelul Galati pentru 2 ani, isi schimba resedinta !

  nu este o chestie ca vezi Doamne joaca in deplasare si trebuie sa ii plateasca clubul hotelul !!!!

  daca vre-un cetatean din tara venit in Galati cu serviciu, cu contract pe 2 ani de zile, crezi ca ii plateste firma vreo chirie moaca ceva ?

  si mai ales la fotbalisti care au bani sa infunde barurile mereu, dar nu au 300 euro pentru o chirie !

  hai ca esti un mare nesimtit !
  sictir
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mariusica
  Joi, 13 Iunie 2013 09:38
  bai baiete dute si iati medicamentele ca esti obsedat rau iti trebuieste botnita si lant ca faci urat
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciprian MK
  Joi, 13 Iunie 2013 09:34
  @Marius Stanica esti un "insert animal here"!
  Daca ai contract/conventie pentru a presta niste servicii inafara localitatii tale de resedinta nu este normal sa ti se acorde cazare?
  Daca ar fi dupa cum spui tu ... ar trebui sa-i lasam in strada pe majoritatea din Armata de exemplu care primesc indemnizatii de chirie (destul de mari) pe principiul ca au de unde.
  Asa ca domnule frustat de incompetenta proprie abtine-te de la comentarii pe subiecte despre care nu ai habar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 13 Iunie 2013 08:48
  cu salariile (veniturile mai bine zis, ca nu au salarii, au conventii ca sa nu plateasca prea multe taxe si impozite - precum platesc toti salariatii din Romania) cele mai mari din Galati - oricum prin spuma orasului ca venituri - acesti fotbalisti stateau in apartamente inchiriate pe barba clubului Otelul Galati care era subeventionata de orasul Galati - adica de noi restul cetatenilor !!!

  AFARA NESIMTITILOR !
  Aveti bani sa va inchiriati si singuri apartamente nesimtitilor !
  Ca doar nu sunteti handicapati fara venit !

  Cat despre "iubitul" club de fotbal Otelul Galati - sa fie 100% privat si sa isi plateasca 100% din dari, si sa activeze in economia de piata libera, sa devina campioana cu toate darile la stat, si atunci o sa aiba tot respectul !
  Daca nu - lantul pe usa si la revedere !

  Nu avem nevoie de o echipa de fotbal intertinuta de banii cetatenilor din Galati !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.