Noul stadion al Galaţiului, construit în cartierul "Dimitrie Cantemir". Vezi aici schiţe cu arena

Noul stadion al Galaţiului, construit în cartierul "Dimitrie Cantemir". Vezi aici schiţe cu arena
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Marius Stan a prezentat planul concret pentru construcţia noului stadion, pentru prima oară de când a fost ales primar al Galaţiului. Varianta vehiculată în trecut, de reconstrucţie a stadionului „Dunărea”, a picat momentan, iar noua arenă ar urma să fie construită în cartierul „Cantemir”, conform spuselor primarului.

„Avem deja proiectul noului stadion, în colaborare cu Brăila, chiar la ieşire din oraş, în cartierul Cantemir. Acolo vom încerca să dezvoltăm un centru olimpic, cu stadion de ultimă generaţie, sală de sport cu adevărat performantă, bazine olimpice şi tot ceea ce e necesar. Construcţia stadionului durează în jur de un an şi jumătate, astfel că în 2014, cel târziu în 2015 ar trebui să-l avem gata”, a spus Marius Stan.

În cazul în care arena va fi construită în cartierul „Cantemir”, în locul stadionului „Dunărea” există alte proiecte în afara sportului.

„Iniţial ne-am gândit să facem stadionul în locul celui de la Dunărea, dar peste tot în lume acum se construiesc arene în afara oraşului. Bineînţeles că vom avea parcări şi nu va fi nicio problemă pentru cei care vin la stadion. În locul arenei de la Dunărea ar urma să construim, cel mai probabil, sediul primăriei”, a adăugat Stan, care şi-a exprimat şi planul de rezervă.

În cazul în care proiectul în care e implicată şi Brăila nu va fi demarat până la începutul anului următor, atunci noua arenă va fi construită în locul stadionului „Dunărea”.

Citit 9578 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.