Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
10 comentarii

Handbalista Cătălina Cioaric este un produs sută la sută al sportului gălăţean. Primii paşi pe semicerc i-a făcut sub comanda profesorului Dan Patache, are în palmares două titluri europene de campioană la junioare, iar confirmarea valorii sale la nivel de senioare a venit odată cu participarea la Campionatul European din Macedonia, unde România a terminat pe locul cinci.
Până la vârsta de 31 de ani, Cătălina Cioaric a evoluat doar pentru formaţiile gălăţene (n.r. – HC Oţelul şi HC Danubius), dar consideră că a venit momentul unei schimbări. Concediată în acelaşi timp de la HC Danubius, sportiva admite că i s-a propus o continuare a colaborării. “A fost o discuţie extrem de scurtă, în care mi s-a oferit o sumă infimă pentru a continua la Danubius. Decizia mea de a pleca era deja luată şi asta nu din cauza banilor. Ipotetic vorbind, dacă aş fi primit cel mai mare contract, tot îmi doream să părăsesc echipa la finalul acestui campionat”, a declarat handbalista care mai are în palmares o medalie de bronz şi o finală de “Cupa României”, ambele cu Oţelul.
 
“Toată lumea a fost nemulţumiţă”
Într-un interviu acordat, zilele trecute, cotidianului “Viaţa liberă”, preşedintele HC Danubius Galaţi, Dan Pantea, declara că în sezonul recent încheiat “toată lumea a fost nemulţumită” de evoluţia Cătălinei Cioaric. “Nici nu mă aşteptam altfel, sentimentul este reciproc! Este adevărat că nu am avut un parcurs tocmai bun, recunosc, dar lumea nu ştie că au fost şi alţi factori care şi-au pus amprenta negativ în ceea ce priveşte jocul meu. Orice sportiv trebuie să fie liniştit pentru a-şi desfăşura bine activitatea. Numai eu stiu cât de greu mi-a fost să încerc să trec peste toate lucrurile care m-au deranjat. Nu apucam să-mi revin că se întâmpla altceva, într-un cuvânt m-au ţinut în “şuturi””.
 
Danubius împrumuta jucătoare
Handbalista a dezvăluit şi un alt amănunt interesant petrecut în iarna trecută, când oficialii de la Danubius ar fi dorit să o împrumute la o grupare din ţară. “În iarnă, clubul a primit o cerere de împrumut pentru o altă jucătoare şi conducerea mi-a propus ca eu să fac obiectul acestui împrumut, pe motiv că mi-ar fi mai bine, cu condiţia să nu joc contra Danubiusului în meciul direct, prezentam un pericol pentru ei. Bineînţeles că nu am fost de acord, nu ne-am înţeles altfel şi probabil şi din cauza asta nu am evoluat nici macar un minut câteva etape bune. Nu mă scuz, pentru că nu e cazul, dar atât pot să spun că regret ziua în care am ales să continui la HC Danubius. Am avut încredere, am pus suflet şi am fost total dezamăgită, niciodată nu a fost mai rău ca acum, din toate punctele de vedere”.
 
Problema restanţelor financiare
În scandalul dintre o parte a handbalistelor de la Danubius şi conducerea clubului un subiect important reprezintă situaţia restanţelor financiare. “Am restanţe salariale de patru luni. Din declaraţia domnului presedinte am aflat că sunt jucatoare care au restanţe de doar două luni, inclusiv doamna antrenoare, ceva nu se leagă. Sunt impresionată ca s-au găsit bani în Europa pentru unele jucătoare aflate pe loc retrogradabil. Handbalistele de la Oltchim nu au avut acest noroc”, a precizat Cătălina Cioaric, care alături de Daciana Curtean şi Delia Mărginean a depus memoriu la Federaţia de Handbal pentru recuperarea banilor.
 
“Bariera” dintre românce şi straniere
Cătălina Cioaric pleacă de la Galaţi cu regretul că echipa a retrogradat după 20 de ani neîntrerupţi în prima ligă: “Cu toţii suntem vinovaţi, în aceeasi măsura. Sincer, regret că după atâţia ani de ligă, echipa a retrogradat, mă doare acest lucru, sunt sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte. Galaţiul este echipa care m-a consacrat ca jucătoare”.
În privinţa divergenţelor apărute cu privire la cele trei handbaliste din Ucraina, Cătălina Cioaric a întărit afirmaţiile Dacianei Curtean, potrivit căreia conducerea de la HC Danubius le-ar fi favorizat pe straniere. “Este adevărat ca au fost favorizate din mai multe puncte de vedere şi aşa s-a impus o "barieră" între noi şi ele. Totuşi, pentru cei care înţeleg fenomenul, handbalul este un sport de echipă, degeaba Glibko a devenit golgetera acestui campionat dacă echipa a retrogradat. Mi se pare aberant ca preşedintele clubului sa fie mândru de această “realizare””. 

În viitor, tot în Liga Naţională
Liberă de contract în prezent, Cătălina Cioaric nu se gândeşte să abandoneze handbalul de performanţă. Este deja în tratative cu alte cluburi din Liga Naţională şi până la finalul lunii se va decide asupra viitorului.  “Am fost disponibilizată printr-un preaviz de concediere care s-a incheiat pe data de 13 iunie. Aşa că părăsesc echipa, Galatiul, orasul meu natal, după 13 ani în care consider eu că mi-am făcut treaba atât cât am putut mai bine şi nu am păcălit handbalul. În viitor, voi evolua în Liga Naţională, urmează să mă decid la care echipă voi merge. Cert este că sunt personalităţi în handbal care au încredere în mine şi nu-mi contestă valoarea. Mai am un cuvânt de spus în acest sport, nu s-a încheiat totul aici!”

“Mulţumesc tuturor”
După ani în care a fost mai mereu în teren la principalele succese obţinute de HC Oţelul Galaţi, Cătălina Cioaric îşi exprimă speranţa că HC Danubius va continua în prima ligă. “Per ansamblu a fost o perioadă frumoasă, cu amintiri de neuitat, păcat că ultimul an a umbrit tot ce a fost frumos. Ţin să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi implicit de echipă în toată această perioadă, antrenori, maseour, medic, serviciul administrativ şi nu în ultimul rând tuturor celor care iubesc acest sport, pentru felul în care au susţinut şi au încurajat echipa de-a lungul anilor. Întotdeauna publicul a fost al optulea jucător”, a concluzionat Cătălina Cioaric.

Citit 3340 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iunie 2013 08:57

10 comentarii

 • postat de SPECTATOR Luni, 24 Iunie 2013 15:59 Link la comentariu
  0
  0

  Pacat ,ca valorile autohtone ale galatiului trebuie sa plece si sa ramana mercenarii,in frunte cu ISTRATE SI CU PANTEA ,CARE HABAR NU AU PE CE LUME SE AFLA,NU STIU CU CE SE MANANCA FENOMENUL HANDBAL.
  AU REUSIT SA GONEASCA SI SPECTATORII DE LA SALA.,CONCEDIIND JUCATOARELE MODEL ALE ECHIPEI.NU MAI SPUNEM DE CEA SALA CARE NU SE MAI TERMINA DE FINISAT NICIODATA..........RUSINEEEEEEEEEEE,NU SUNTEM IN STARE SA FACEM NIMIC BUN IN ACEST ORAS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Raportează
 • postat de Ecosal Luni, 24 Iunie 2013 12:08 Link la comentariu
  0
  0

  Mai dar ce rahat este Istrate asta,pentru ca nu am auzit de el.Inseamna ca-i vreun lingau al primarului bordura rosie,care trebuie sa recupereze ceea ce a facut in campania electorala.Cand oare se vor pune lucrurile in ordine?Oricum Pantea sa zboare de acolo ,daca tot este pe post de papagal,sau stiu eu ce dracului mai este,pentru ca nu are coloana vertebrala ,in schimb are impotenta manageriala si odata cu el si Ghiocel si dna Soare,a carei echipa o face barbatu-sau.Curatenie si adusa Mariana Tarca,legenda vie a handbalului romanesc,care sa inceapa o munca de la zero si sa faca ceea ce a facut la Brasov.Ce zici nea Stanica,ai curaj,sau esti subjugat manariilor si gainariilor ,la care te pricepi foarte bine?

  Raportează
 • postat de Escrocii adevarati Duminică, 23 Iunie 2013 17:40 Link la comentariu
  0
  0

  Pantea nu are nicio vina.El este pus de fatada.Tunurile le da Mihai Istrate,omul de încredere al lui Stan.Stan si cu Istrate sunt responsabili de dezastrul handbalului galatean si al sportului in general.Ei au gândit toate ingineriile financiare care au dus la devalizarea cluburilor . Sper sa răspundă penal escrocii naibii.Pantea e doar sageata.

  Raportează
 • postat de nedumerit ! Sâmbătă, 22 Iunie 2013 13:09 Link la comentariu
  0
  0

  Nu prea sunt la curent cu ultimele schimbari de nume al echipei de handbal. Din tot ce am citit, si cand am vazut ca PANTEA DAN, este presedintele clubului... nu m-a mirat nimic. Pai la ce ne puteam astepta, daca incompetentul de Pantea conduce ., la fel ca frate-su, Mihai Pantea care a preluat conducerea Clubului Universitar cu interventii . Fratii Pantea, niste discreierati, hoti, fac numai ilegalitati... banu' in buzunaru' lor, fac tot felul de parapazlacuri. Cine naiba ii sustine,? cred ca inca nu s-a lamurit cine sunt..ASTEA. Catalina, un OM, deosebit, pleaca fata draga, cat mai poti face ceva si pentru tine, cu Pantea la conducere nu realizezi nimic. Fratii PANTEA... LA CONTROL CU EI , DNA, CURTEA DE CONTURI...

  Raportează
 • postat de nedumerit ! Sâmbătă, 22 Iunie 2013 13:06 Link la comentariu
  0
  0

  Nu prea sunt la curent cu ultimele schimbari de nume al echipei de handbal. Din tot ce am citit, si cand am vazut ca PANTEA DAN, este presedintele clubului... nu m-a mirat nimic. Pai la ce ne puteam astepta, daca incompetentul de Pantea conduce ., la fel ca frate-su, Mihai Pantea care a preluat conducerea Clubului Universitar cu interventii . Fratii Pantea, niste discreierati, hoti, fac numai ilegalitati... banu' in buzunaru' lor, fac tot felul de parapazlacuri. Cine naiba ii sustine,? cred ca inca nu s-a lamurit cine sunt..ASTEA. Catalina, un OM, deosebit, pleaca fata draga, cat mai poti face ceva si pentru tine, cu Pantea la conducere nu realizezi nimic. Fratii PANTEA... LA CONTROL CU EI , DNA, CURTEA DE CONTURI...

  Raportează
 • postat de Florin Sâmbătă, 22 Iunie 2013 13:05 Link la comentariu
  0
  0

  Suntem cu toții efemeri ,dar mă întreb ce va rămâne in urma noastră ,
  un grup de politruci care au doar interese proprii sau activitatea unui sportiv care
  a evoluat atâta vreme pentru un club?
  Este drep ca trăim niște vremuri in care reperele nu mai sunt cele cu
  care mulți dintre noi am fost obișnuiți, deci răspunsul la întrebarea mea este "politrucul", care
  are următoarele repere in existența lui:
  -sa aibă ce baga sub nas
  -sa aibă ce trage pe .....
  -sa transmită opulența fără sa știe ce este aceasta
  -sa umileasca fără ca el sa știe ce înseamnă sa fii umil
  -sa distruga fără sa facă nimic in loc
  -si mai sunt multe de spus....
  De asemenea ,tu sportivule ,continuați drumul si nu aștepta ceva pozitiv de la
  o categorie de oameni căreia nu-i aparține fiinta ta.

  Raportează
 • postat de BURUIANA ION Sâmbătă, 22 Iunie 2013 12:35 Link la comentariu
  0
  0

  ERATA. VA ROG SA MA SCUZATI. IN LOC DE OUL CORECT OMUL LA MESAJUL TRIMIS DE MINE ! MULTUMESC!,

  Raportează
 • postat de ION BURUIANA Sâmbătă, 22 Iunie 2013 12:21 Link la comentariu
  0
  0

  EU AM MARE INCREDERE IN OUL STAN MARIUS PRIMARUL NOSTRU CARE INCET DAR SIGUR VA FACE CE NU A FACUT PRIMARII ANTERIORI IN CE-I 23 DE ANI!! NU SE POT FACE TOT DEODATA IN NICI UN DOMENIU DE ACTIVITATE! DEOCAMNDATA TREBUIE SA REPARE SI SA PLATEASCA TOATA ACEASTA BRMUREALA FACUTA IN ORASUL NOSTRU!! TREBUIE SUSTINUT SI DE CONSILIERII LOCALI ALESI TOT DE NOI SI FARA APROBAREA LOR STAN NU POATE FACE NIMIC CU TOATE CA EL A SUSTINUT UN PROGRAM IN CAMPANIA ELECTORALA , CEVA CE NU MAI INTALEGE NIMENIACEST GEN DE FUNCTIONARE!! DACA NU VOR CONSILIERII PRIMARUL NU POATE FACE NIMIC DIN PROGRAMUL LUI!! CIUDAT!! SI NOI IN SCHIMB DAM VINA NUMAI PE PRIMAR!! SPERAM SA FIE BINE CU CONSILIERII USL!!...SA AVEM INCREDERE...

  Raportează
 • postat de Un dezamagity Sâmbătă, 22 Iunie 2013 09:23 Link la comentariu
  0
  0

  Catalina,nu stiu ce se va intampla cu echipa Danubius,poate o ia Pantea la el acasa,ca si asa ii place de Zaremba,dar eu sper ca primarul asta sa faca curatenie,la acest club,si sa aduca pe cineva ,care pricepe,ce-i ala management si fenomenul handbalistic.Eu sincer prefer ,sa merg si sa vad un meci de liga nationala,la Braila,care are echipa sustinuta tot de municipalitate,dar acolo sunt alti oameni,care pricep ce trebuie facut ,si au o sala de sport corespunzatoare,comparativ cu Galatiul..Eu personal si in numele iubitorilor de handbal din Galati iti multumim,pentru tot ce ai facut ca sportiva,te admiram ca ai luat aceasta decizie si iti uram mult succes in continuare.Nu stiu dar ma doare sufletul cand vad ce se intampla,cu orasul asta care se duce dracului pe derdelus,din cauza oamenilor care au condus si conduc destinele atator oameni.

  Raportează
 • postat de succesuri Sâmbătă, 22 Iunie 2013 08:55 Link la comentariu
  0
  0

  “Mulţumesc tuturor”
  După ani în care a fost mai mereu în teren la principalele succesuri obţinute de HC Oţelul Galaţi :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.