Veste proastă pentru HC Danubius, Oltchim continuă în Liga Naţională

Veste proastă pentru HC Danubius, Oltchim continuă în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia, club care va prelua palmaresul campioanei României şi va continua să evolueze în Liga Naţională, fiind finanţat de autorităţile locale. Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională (30 iunie), Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în prima divizie şi palmaresul campioanei României en-titre.

"Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine liberă dacă nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informaţiile pe care le avem noi, Iulia Curea este însărcinată. S-a mai discutat cu Roxana Cherăscu şi Stăncuţa Guiu, care sunt de acord să pună umărul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă şi vom mai căuta jucătoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmând ca peste un an să atacăm participarea în cupele europene", a declarat primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.

Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea nu s-a înscris în următoarea ediţie a Ligii Campionilor, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă. Dacă nu se înscria nici în Liga Naţională, locul i-ar fi fost preluat de retrogradata HC Danubius Galaţi.

Citit 838 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 08:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.