Insolvenţa Oţelului, pe rolul Tribunalului Galaţi! Fanii ies în stradă să protesteze

Insolvenţa Oţelului, pe rolul Tribunalului Galaţi! Fanii ies în stradă să protesteze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul protest în stradă este dorit pentru sâmbătă, la „Păpădie”, iar celălalt pe 5 iulie, un marş din Centru până la „Sindicate”


Îngrijoraţi de situaţia critică în care se află echipa, suporterii Oţelului Galaţi au depus ieri Primărie cererile de autorizare pentru două mitinguri de protest împotriva omului de afaceri Dan Adamescu, cel care deţine controlul companiei TNG, deţinătoarea acţiunilor FC Oţelul SA.

Primul miting este dorit a se desfăşura sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19.00, pe esplanada Casei de Cultură (Păpădie), cu o prezenţă estimată la 200 de persoane, iar pentru vineri, 5 iulie, se doreşte un marş pe traseul Hotel Dunărea – Păpădie, cu o participare estimată la 1.000 de persoane.

„Mitingurile de protest au drept scop salvarea echipei fanion a oraşului, Oţelul Galaţi”, conform cererilor de autorizare depuse la Primărie.

Unul dintre iniţiatorii acestor acţiuni, Leonard Gâbu, care a şi semnat cele două cereri, a spus că un astfel de demers trebuia făcut chiar mai devreme, înainte de a se ajunge în această situaţie limită. „Situaţia critică, fără precedent, în care se află echipa, una dintre ultimele campioane ale României, campioana inimilor noastre, ne-a făcut să luăm atitudine public, ceea ce trebuia de fapt să facem mai de mult. Protestul nostru este îndreptat împotriva acţionariatului, pe care-l considerăm vinovat de situaţia dezastruoasă. Reprezentanţii acţionariatului ne-au convins că nu le pasă de echipă şi de noi, miile de gălăţeni cu suflet roş-alb-albastru, atunci când ne-au tratat cu absenţa la întâlnirea pe care le-o solicitasem şi la care-şi confirmaseră prezenţa.

Astfel, fiind vorba de un simbol oraşului, facem un apel nu doar la toţi oţelarii ci la toţi gălăţenii, să ni se alăture în acţiunile de protest care se vor termina doar atunci când echipa noastră va fi liberă. Doar uniţi vom putea să ne menţinem echipa de suflet în viaţă!”, a declarat leonard Gâbu.

S-a cerut în instanţă insolvenţa Oţelului

„Suntem la câteva zile distanţă de a vorbi la trecut despre Oţelul”, astfel caracteriza Narcis Răducan, directorul general al clubului, situaţia existentă luni seară. La jucători mai sunt câteva zile până se va ajunge la salarii restante de trei luni, moment în care aceştia pot deveni jucători liberi. Conturile sunt blocate de sechestrul instituit de ANAF, cantonamentul din Anglia nu era plătit şi doar jumătate din cel de la Poiana Braşov, în timp ce la Tribunalul Galaţi a fost înregistrată prima cerere de începere a procedurii de insolvenţă a FC Oţelul S.A. Este vorba de tipografia Evrika Eurodips, către care Oţelul are datorii de peste 45.000 de lei. Totul în condiţiile în care toamna trecută în conturile clubului erau peste 7 milioane de euro, l-a care s-au mai adăugat sume semnificative din drepturile de televizare.

Ieri, Narcis Răducan a avut o întâlnire cu patronul clubului, Dan Adamescu, sperând să se rezolve măcar o parte din aceste probleme. Discuţiile s-au terminat târziu, după închiderea ediţiei ziarului nostru, amănunte în numărul viitor.

Citit 1848 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.