Adamescu, persoana non-grata: Gălăţenii ies în stradă pentru salvarea Oţelului
Foto: FOTO: Sorin Pană

Adamescu, persoana non-grata: Gălăţenii ies în stradă pentru salvarea Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fanii roş-alb-albaştrilor vor protesta, astăzi, împotriva patronului echipei, în urma incertitudinilor ce înconjoară clubul favorit, ameninţat cu falimentul


Suporterii Oţelului au ajuns la capătul răbdării şi au demarat o întreagă campanie împotriva lui Dan Grigorie Adamescu, patronul firmei ce deţine pachetul majoritar de acţiuni al clubului roş-alb-albastru. Primul pas a fost făcut marţi seară, când a avut loc un protest spontan. Un grup format din aproximativ 60 de suporteri au protestat la stadionul Oţelul faţă de situaţia limită în care se află echipa favorită. Fanii au aprins fumigene şi au scandat împotriva lui Adamescu. „Oţelul nu moare” şi „Adamescu, du-te şi lasă-ne” au fost scandările cele mai folosite de suporteri.

Într-un comunicat emis de fani pe siteul suporterilor www.dunareabatrana.ro au fost enumerate motivele înverşunării roş-alb-albaştrilor împotriva patronatului.

„Aşteptăm comunicate mai dese, şi nu evazive, când dispar banii de la UEFA din conturi, când triplaţi preţul biletelor la meci, când Fiscul ne blochează conturile, când explicaţi situaţia băncii tehnice, când mutaţi actele clubului la Bucureşti, când daţi afară oameni vechi în club şi minţiţi apoi că angajaţi alţii mai buni, când nu luaţi licenţa în primă instanţă din nepricepere, când ne băgaţi în insolvenţă, când fugiţi de întâlnirile cu suporterii. Fiecare lovitură pe care echipa noastră de suflet o va mai primi din vina dumneavoastră, se va întoarce înzecit împotriva companiei pe care o reprezentaţi. Aşa că, indiferent că vă convine sau nu, protestele vor continua”.

„Salvarea echipei fanion”

Primul miting organizat legal se va desfăşura astăzi, de la ora 19,00, la Hotel Dunărea. Apoi, vineri, 5 iulie, va avea loc un marş pe traseul Hotel Dunărea – Păpădie. „Mitingurile de protest au drept scop salvarea echipei fanion a oraşului, Oţelul Galaţi”, conform cererilor de autorizare depuse la Primărie.

Fanii Oţelului fac apel către toţi gălăţenii să iasă în stradă pentru a susţine cauza echipei favorite: „Sunt aşteptaţi toţi cei care s-au mândrit cu performanţa din 2011, când Oţelul a câştigat campionatul”.

Unul dintre iniţiatorii acestor acţiuni, Leonard Gâbu, care a şi semnat cele două cereri, a spus că un astfel de demers trebuia făcut chiar mai devreme. „Situaţia critică, fără precedent, în care se află echipa, una dintre ultimele campioane ale României, campioana inimilor noastre, ne-a făcut să luăm atitudine public, ceea ce trebuia de fapt să facem mai de mult. Protestul nostru este îndreptat împotriva patronatului, pe care-l considerăm vinovat de situaţia dezastruoasă”.

Precedente încheiate cu succes

Fanii Oţelului nu se află la primele acţiuni de acest gen, fiind recunoscuţi pentru alte iniţiative încheiate cu succes. În 2009 au ieşit în stradă peste 1.500 de suporteri pentru a protesta împotriva primarului de atunci, Dumitru Nicolae, din cauza situaţiei delăsătoare din sportul gălăţean. Din acea acţiune au rezultat 500.000 de euro alocaţi clubului fanion al oraşului. În plus, nu mai departe de anul trecut, fanii gălăţeni au ieşit din nou în stradă pentru a protesta în legătură cu situaţia incertă de atunci din jurul clubului, împotriva lui Ionel Borş, reprezentantul Arcelor Mittal, şi a lui Marius Stan, directorul general de atunci.

Citit 2218 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.