UPDATE: Caravana Turului Ciclist al României a ajuns la Galaţi. Primul pluton a trecut linia de sosire

UPDATE: Caravana Turului Ciclist al României a ajuns la Galaţi. Primul pluton a trecut linia de sosire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 14:55: Turul Ciclist a ajuns la Galaţi. Primul pluton a trecut linia de sosire.


UPDATE ora 14:16: În acest moment caravana cicliştilor participanţi la Turul României mai are de parcus 45 de kilometri până la Galaţi. În jurul orei 15.15 se va sosi la Elice

Sosirea în penultima etapă va avea loc la Elice, în jurul orei 15.00


Pentru al doilea an consecutiv, caravana ciclistă a Turul României va poposi în Galaţi, unde se va încheia penultima etapă a ediţiei jubiliare, cea cu numărul 50, a competiţiei care mai este denumită şi Mica Buclă.

Spre Galaţi se va porni vineri în etapa cincea, cu o lungime de 188 km, startul fiind programat la Vaslui, la ora 11.00. Se va trece prin Bârlad, iar în judeţul Galaţi se va intra pe la Priponeşti, traseul trecând apoi prin Berheci - Munteni - Tecuci - Drăgăneşti - Barcea - Umbrăreşti - Iveşti - Lieşti - Hanu Conachi - Tudor Vladimirescu - Vameş - Piscu - Independenţa - Braniştea - Şendreni - Movileni - Galaţi.

Al treilea sprint intermediar al etapei, ultimul, este programat la Tecuci, unde caravana va parcurge traseul: DN 24 - strada Tecuciul Nou - strada 1 Decembrie 1918 - DN 25.

În municipiul Galaţi se va intra în jurul orei 15.00, caravana urmând să vină pe Drumul de Centură, apoi va trece pe strada Prelungirea Brăilei (zona cunoscută sub denumirea populară „Coca Cola”), va ajunge la rondoul din Tiglina, va intra pe strada Cloşca spre Faleză, va parcurge bulevardul Marii Unirii, sosirea şi festivitatea de premiere fiind programate la Elice.

Şase ciclişti vor purta tricouri distincte: galben - cel al liderului din clasamentul general, alb  - liderul clasamentului pe puncte, verde - cel mai bun căţărător, roşu - cel mai bun sprinter, albastru - cel mai bun ciclist român, tricolor - cel mai bun român sub 23 de ani.

Restricţii de circulaţie

Într-un comunicat al Primăriei Galaţi se anunţă că, pentru buna desfăşurare a evenimentului sportiv, vineri vor fi restricţii de circulaţie pentru autovehicule între orele 14.30 - 16.00, pe tot traseul pe care-l vor parcurge cicliştii în oraş, segmentele de stradă urmând să fie redeschise traficului rutier odată cu trecerea caravanei.

Ultima etapă, Buzău - Bucureşti

Startul în Turul Ciclist al României 2013 a fost dat pe 30 iunie, la Marghita (judeţul Bihor), cu un contratimp pe echipe în etapa prolog (16 km), ziua următoare s-a parcurs traseul primei etapei Marghita - Satu Mare - Baia Mare, iar în etapa secundă s-a plecat din Reghin pentru a se ajunge la Miercurea Ciuc. Caravana a fost mutată apoi la Bicaz, pentru startul etapei a treia spre Botoşani, cu trece prin Piatra Neamţ, iar ieri a fost etapa a patra, cu trecere prin Iaşi şi sosire în Vaslui. În ultima etapă nu se va pleca din Galaţi, ci din Buzău, pentru sosirea finală la Bucureşti. În total, de la Marghita până în Capitală se vor parcurge 1.033 de kilometri.

UPDATE: Ultima etapă nu va mai avea loc între Buzău şi Bucureşti. Noul traseu va fi un circuit în jurul Palatului Parlamentului din Capitală.

Citit 3302 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2013 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.