Handbalul gălăţean se mută în Justiţie: Patru jucătoare au deschis procese împotriva HC Danubius

Handbalul gălăţean se mută în Justiţie: Patru jucătoare au deschis procese împotriva HC Danubius
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Retrogradată la sfârşitul sezonului din Liga Naţională, după ce timp de două decenii Galaţiul a evoluat la cel mai înalt nivel, echipa feminină de handbal Danubius pare să-şi mute activitatea la Tribunal.

Potrivit portalului on-line al instanţelor de judecată, pe rolul Tribunalului din Galaţi sunt deschise, în prezent, trei acţiuni îndreptate împotriva clubului Danubius, finanţat în cea mai mare măsură cu bani de la Consiliul Local.

Primele două procese au fost intentate de către handbalistele Alexandra Dodan şi Mirabela Cricleviţ, iar recent a venit rândul portarului Ramona Bocăneală Ciontu. În toate cele trei cazuri este vorba despre litigii de muncă, precum concedieri abuzive sau neplata unor drepturi băneşti.

Problemele pentru managerul echipei gălăţene, Dan Pantea, nu se opresc aici. Acesta va fi nevoit să ajungă în perioada următoare şi la Vaslui, unde jucătoarea Cristina Bobeică a intentat, de asemenea, o acţiune în instanţă împotriva grupării Danubius. Motivul este din aceeaşi serie cu procesele de la Galaţi: „contestaţie decizie de concediere”.

Nici pe linie sportivă Danubius nu o duce prea bine. Lotul pregătit de antrenoarea Alexandrina Soare nu poate fi întărit cu nicio jucătoare, după ce Federaţia Română de Handbal i-a interzis grupării gălăţene să efectueze transferuri până nu îşi achită restanţele financiare faţă de fostele handbaliste.

În privinţa viitorului sezon, Danubius va activa cel mai probabil în liga a doua. Chiar dacă Federaţia a anunţat că organizează un turneu de baraj pentru Liga Naţională, în perioada 16-18 august, şansele ca vreo echipă să se retragă din prima divizie sunt mici.

Citit 1190 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.