Oţelul II şi Sporting Lieşti, victorii în prima etapă din Liga a III-a
Foto: Portarul Tadas Simaitis a fost omul meciului Oţelul II - Viitorul Axintele, apărând şi un penalti

Oţelul II şi Sporting Lieşti, victorii în prima etapă din Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute a început campionatul celui de-al treilea eşalon fotbalistic, cele două formaţii gălăţene, repartizate în Seria a II-a, reuşind să pornească cu dreptul, ambele cu victorii.

Oţelul II a jucat pe teren propriu cu Viitorul Axintele, impunându-se cu scorul de 2-1. Gazdele au deschis scorul în min. 5, ilfovenii au egalat imediat (min. 8), pentru ca soarta partidei să fie decisă în min. 27. Ambele goluri ale învingătorilor l-au avut autor pe Stoian, care a tranşat victoria în urma unor reuşite combinaţii cu Pungă. Gălăţenii au mai avut câteva situaţii de gol, prin Onea şi Chipirliu, chiar din poziţii de singur cu portarul, dar tabela nu a mai putut fi schimbată. Aceasta a rămas neatinsă şi în repriza a doua, când ilfovenii au irosit un penalti.

Antrenorul Constantin Schumacher a aliniat formaţia: Simaitis – Cazacu, Moglan, Miron, Gâţă, – Rusu, Dajbog, Pungă – Stoian, Chipirliu, Stanciu. Au mai jucat: Toma, Onea, Vasilache şi Boubătrân. În următorul meci, Oţelul II va juca în deplasare, cu Dunărea Călăraşi.

Sporting, cu tribunele arhipline

Sporting Lieşti a evoluat tot pe teren propriu, în compania celor de la Progresul Cernica. A fost un debut absolut pentru lieşteni, aflaţi pentru prima dată în istorie într-un eşalon naţional, cu peste 1.000 de spectatori în tribunele arhipline. Marelui interes al publicului jucătorii au răspuns printr-un joc bun şi cu o frumoasă victorie: 2-1 (1-1). Scorul a fost deschis de Teleagă, golul victoriei fiind marcat de Adamache, care a transformat un penalti acordat la un fault dur asupra lui Bahnaşu. Gazdele ar fi putut majora avantajul dacă măcar una din acţiunile lui Ancerenco, Stoica, Bahnaşu şi Adamache şi-ar fi găsit ţinta.

Formaţia aliniată de Doru Buciumeanu: Măstăcan – Matei, Petrea, Teleagă, Petcu – Scutaru, Lovin, Bahnaşu, Dragoş Voicu – Daniel Voicu, Stoica. Au mai evoluat: Adamache, Ancerenco, Vieru şi Dorojan.

În următoarele două meciuri, Sporting va juca în deplasare, cu Viitorul Axintele şi Gloria Popeşti Leordeni.

În celelalte meciuri ale Seriei a II-a s-au înregistrat rezultatele: CS Ştefăneşti – Dunărea Călăraşi 3-2, Conpet Cireşu – Rapid Feteşti 0-1, Callatis Mangalia – CS Afumaţi 0-0 şi Gloria Popeşti Leordeni – CS Voluntari 1-1.

Citit 1765 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2013 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.